OB og Esbjerg henter sprudlende sejre i 1. division

Køge
Superliga: OB - Lyngby Boldklub Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

OB tog en sikker sejr hos HB Køge, mens Esbjerg slog Hobro i en sand målfest, hvor Elias Sørensen tryllede.

Der var masser af mål og underholdning i fredagens runde i 1. division, hvor et par af oprykningsbejlerne hentede sprudlende sejre.

Især OB var et niveau eller to over sin modstander. Ude mod HB Køge blev det således 4-0 efter en meget overbevisende indsats.

Fynboerne har seks point efter to kampe og topper foreløbigt 1. division.

Oprykkeren Esbjerg tabte 1-2 til netop OB i sin sæsonpremiere, men viste med en vild 6-3-sejr i Hobro fredag, at holdet skal tages seriøst.

Venstrekant Elias Sørensen og angriberen Emil Holten strålede begge.

Sørensen assisterede således sit holds første fire træffere, inden han selv skubbede bolden over stregen fra tæt hold til 5-3.

To af oplæggene kom i første halvleg, da han satte anfører Holten i scene med flade indlæg, og Holten fuldførte siden sit hattrick efter en fin soloaktion i slutfasen.

I Køge dominerede OB stort fra første fløjt, men måtte vente på målene, der først faldt op mod pausen.

Efter 37 minutter spillede OB i venstre side værterne tynde, og bolden endte hos den unge frontløber Luca Kjerrumgaard, som efter et glimrende træk sparkede sit første mål i nettet.

I første halvlegs overtid blev det også 2-0 til fynboerne, da bolden efter et hjørnespark havnede for fødderne af den indkøbte midtbaneprofil Jakob Bonde tæt under mål, hvorfra han ikke svigtede.

HB Køge fik lukket bedre af for gæsterne i anden halvleg, men knap ti minutter før tid blev det alligevel 0-3.

Indskiftede Markus Jensen slog et indlæg, som den 19-årige HB Køge-keeper Berkant Bayrak fejlbedømte, og så pandede Kjerrumgaard nemt sit tredje sæsonmål i mål.

Siden lukkede forsvarsspilleren Bjørn Paulsen festen med et hovedstødsmål efter et hjørnespark.

I Horsens scorede den tidligere Randers-angriber Marvin Egho to gange for hjemmeholdet, inden ligeledes nyankomne Sebastian Pingel i overtiden sikrede en 3-2-sejr over sin tidligere klub Hillerød.

I fjerde og sidste opgør fredag spillede Kolding og Hvidovre 0-0.