Aalborg Pirates banker Herning i første DM-finale

Aalborg
Aalborg Pirates - Herning Blue Fox, DM ishockey finaleserien Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Aalborg Pirates tog en overbevisende sejr på 6-0 over Herning Blue Fox i den første DM-finale.

Aalborg Pirates fik fredag aften en optimal start på DM-finaleserien mod Herning Blue Fox.

Hjemme i Aalborg tog Pirates en overlegen sejr på 6-0 i den første af potentielt syv finaler.

Herning får mulighed for revanche på egen is søndag.

Aalborg satte sig hurtigt på kampen. Kun otte sekunder inde i sin første powerplay-periode fik nordjyderne gjort det til 1-0. Pucken var knap nok givet op efter en faceoff, før Patrick Bjorkstrand havde sendt den i nettet små syv minutter inde i første periode.

Med små to minutter tilbage af første periode fik hjemmepublikummet mere at juble over, da Anders Koch fordoblede Aalborgs føring.

Det begyndte at se rigtig godt ud for Aalborg, da Martin Højbjerg med cirka fem minutter tilbage af anden periode scorede til 3-0, og kun halvandet minut inde i tredje blev det også 4-0 ved Matt Salhany.

Veteranen Julian Jakobsen ville også lege med og bankede endnu et søm i Hernings kiste cirka halvvejs i tredje periode. 5-0 til Aalborg, og så begyndte frustrationerne at vise sig blandt gæsterne.

Det førte til flere udvisninger. Det udnyttede Aalborg til i powerplay at score igen. Kirill Kabanov gjorde det til 6-0.

Fredag blev den første kamp i duellen om bronze spillet. Det blev en begivenhedsrig en af slagsen. Herlev Eagles vandt hjemme 8-5 over Esbjerg Energy.

Allerede efter små tre minutter af kampen stod der 3-0 til Herlev. Esbjerg fik dog hurtigt kæmpet sig tilbage i kampen. Første periode endte 4-3 til Herlev.

I anden periode kom Esbjerg foran 5-4, inden Herlev så altså tog sejren med fire scoringen i træk frem mod slutningen af tredje periode.