Aalborg Pirates gør god figur mod Champions League-vinderne

Aalborg
Herning Blue Fox - Aalborg Pirates , 6.kamp DM ishockey finaleserien Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Tappara fik kamp til stregen i Nordjylland, hvor Aalborg Pirates bed fra sig i sæsonens første kamp.

Aalborg Pirates er tilbage på isen, og den nye sæson er skudt i gang med manér.

Torsdag aften leverede de danske ishockeymestre på hjemmebane en flot præstation i første runde af Champions League, da de havde besøg af Tappara.

Finnerne fra Tampere vandt Champions League i sidste sæson, men i det nordjyske fik de torsdag kamp til stregen mod Aalborg Pirates.

Godt nok kom Tappara foran 1-0, men Aalborg spillede med høj fart og heftig intensitet, sled sig tilbage og tvang kampen i overtid. Her scorede Tappara til allersidst og vandt 2-1.

Men det ændrer ikke på, at indsatsen var opløftende, for Tappara er favorit til at genvinde Champions League-trofæet. Aalborg tager et enkelt point med sig videre. Tappara tager to.

Tappara bragte sig foran tidligt i anden periode, og det var alt for let for finnerne. Anton Levtchi snød nemt en modstander og lagde pucken til rette for Nicholas Baptiste, der hamrede den i nettet.

Men Aalborg var i spillehumør, og Calder Brooks sørgede for en udligning ti minutter senere. Nordjyderne ødelagde den indledende manøvre af et finsk angreb, og så kunne Brooks sende pucken i nettet.

I overtiden havde Aalborg Pirates flere rigtig fine muligheder for at afgøre kampen til egen fordel, men til allersidst scorede Valtteri Kemiläinen det afgørende mål, da finnerne var i undertal.

Aalborg Pirates var også med i Champions League i sidste sæson. Her endte klubben som nummer tre i sin gruppe og gik dermed ikke videre til knockoutfasen.

I denne sæson er turneringsformatet ændret. Alle 24 klubber er placeret i én stor gruppe, hvorfra de bedste 16 mandskaber går videre til knockoutfasen.