Team Esbjerg slider sig tilbage på Champions League-sporet

Esbjerg
Champions League kvindehåndboldkampen mellem Team Esbjerg og Metz Handball i Esbjerg lørdag den 23. september 2023. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Der var spænding til det sidste, da Team Esbjergs håndboldkvinder hentede to point mod franske Metz.

Team Esbjerg er tilbage på sporet i håndboldkvindernes Champions League efter sidste weekends lidt overraskende nederlag i Slovenien.

Lørdag aften lykkedes det at tage to vigtige point ved efter hårdt slid at besejre franske Metz med 29-27 efter 16-17 ved pausen på hjemmebane i Esbjerg.

Dermed er Team Esbjerg noteret for to sejre og et nederlag i gruppespillet.

Gennem store dele af kampen havde de vestjyske favoritter ellers alverdens besvær med de velforberedte gæster, der stillede med tre danske profiler i skikkelse af Kristina Jørgensen, Louise Burgaard og Anne Mette Hansen.

Det gav kampen en stribe interessante dueller, når trioen kom i kløerne på landsholdskolleger som Kathrine Heindahl og Rikke Iversen i Esbjerg-forsvaret.

Team Esbjerg haltede før pausen konstant efter, og så snart man havde kæmpet sig tilbage, trak Metz fra igen.

Selv om det trods alt lykkedes at lave 16 mål i første halvleg, var angrebsspillet af svingende kvalitet.

Det norske topnavn Nora Mørk brændte sine første fem skud, og det var symbolsk for et Esbjerg-hold, der generelt afsluttede for ukoncentreret.

Først mod slutningen af halvlegen fik man skudt sig ind på Metz-målvogter Hatadou Sako, der indledte kampen som en verdensmester.

Urytmisk var det også efter pausen, men Esbjerg-spillernes offervilje fejlede intet. De sled og slæbte sig ind i kampen, og efter 40 minutter kom de i front, da Sanna Solberg nettede fra venstre fløj.

Esbjergenserne spillede med mere tålmodighed i angrebet og blev på den måde ikke fanget i så mange franske kontraer. Men de havde alligevel svært ved at få kampen helt under kontrol.

Anna Kristensen leverede en vigtig redning på en fransk friløber fem minutter før tid. Og i stedet for Metz-udligning sørgede Rikke Iversen for 27-25 og dermed Esbjergs første tomålsføring i hele kampen.

Et sjusket boldtab og et skud på overliggeren betød, at spændingen holdt til det allersidste.

Burgaard reducerede til 27-28, og Team Esbjerg måtte gennemføre det sidste halve minut i undertal.

Franskmændene gik langt frem i et desperat forsøg på at erobre bolden, og det udnyttede Kristine Breistøl til at afgøre kampen.