Haderslev Sejl-Club

Klub trauert um seinen ehemaligen Vorsitzenden Egon Ravn

Klub trauert um seinen ehemaligen Vorsitzenden Egon Ravn

Klub trauert um seinen ehemaligen Vorsitzenden Egon Ravn

Benny Skødt-Rasmussen
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:
Egon Ravn (†92) Foto: Haderslev Sejl-Club

Der Haderslebener Segelklub „Haderslev Sejl-Club“ trauert um seinen ehemaligen Vorsitzenden und sein Ehrenmitglied Egon Ravn. Schriftwart Benny Skødt-Rasmussen formulierte im Namen des Klubs einen Nachruf. Der Verein ehrt den Verstorbenen bei einer Gedenkfeier, die am Mittwoch, 7. August, im Klub am Südhafen stattfindet.

Lørdag den 13. juli gik vort mangeårige medlem, tidligere formand og æresmedlem Egon Ravn fra borde.

Han var i sine yngre år en dygtig kapsejler, og med sine knap 93 år, havde Egon til det sidste sin gang i Haderslev Sejl Club. Han gik næsten dagligt sine ture forbi både sejlklubben og X-Yacht. Hver onsdag i vinterhalvåret deltog han i møderne i seniorklubben, og i sommerhalvåret deltog han hver onsdag i samværet i ”Onsdagsgrillen”.

Egon havde ikke sejlerblodet fra fremmede. Både hans far og bedstefar elskede hav og vand. Han voksede op på Skibbrogade i Haderslev, og boede de sidste mange år på Sydhavnsvej, hvorfra han dagligt nød udsigten over Haderslev Havn.
Sejlads og sejlsport har altid været Egon Ravns helt store hobby. Han startede med at sejle i forskellige jolletyper, bl.a. Flying Dutchman og BB-jolle. Han har deltaget i cirka 1000 kapsejladser i forskellige bådtyper, og gennem årene som elitesejler, er det blevet til mange flotte præstationer og præmier.

Èn præstation var Egon Ravn dog særlig stolt af. Det var da han sejlede i Flying Dutchman, at han var tæt på at kvalificere sig til OL i Rom i 1960. Det lykkedes desværre kun næsten, idet han blev nummer to - en placering som Egon ofte mindedes med stolthed.

Senere blev jollerne skiftet ud med kølbåde af forskellig slags. Mest kendt er Egon nok for årene i folkebåden, hvor han sejlede rigtig mange kapsejladser, både i Danmark og i Tyskland. I ni år var Egon tilmed formand for Dansk Folkebådsklub.

Æresmedlemskaber i Dansk Folkebådsklub og i Haderslev Sejl-Club.

Udover formandskabet i Dansk Folkebådsklub, har Egon Ravn også været aktiv i bestyrelsesarbejdet i både Haderslev Sejl-Club og på landsplan. I seks år sad han således i Dansk Sejlunions hovedbestyrelse.

Regionalt var han sekretær for Jysk Sejlunion i ti år, og lokalt var Egon formand for Haderslev Sejl-Club i seks år. Det var i slutningen af 1950'erne og begyndelsen af 1960'erne. Dertil kommer, at han i knap 20 år var formand for sejlklubbens sejlerudvalg.

Antallet af år på de forskellige poster må dog ikke stå alene. Egon Ravn har altid udfyldt sine poster på bedste vis, med en god og solid indsats, som er blevet påskønnet hvor han end kom.

Egon Ravn var således æresmedlem af både Dansk Folkebådsklub og Haderslev Sejl Club. Æresmedlemskaberne betød meget for Egon Ravn, det var en fin anerkendelse at få fra sejlerkammeraterne.

Æret være Egon Ravns minde.

Mehr lesen

Wort zum Sonntag

Hauptpastorin Dr. Rajah Scheepers der Sankt Petri Kirche, Die deutschsprachige Gemeinde in der Dänischen Volkskirche
Rajah Scheepers
„Das Wort zum Sonntag zum 26. Januar 2020“