Leserbrief

„Spielplätze in den Orten sind wichtig“

Spielplätze in den Orten sind wichtig

Spielplätze in den Orten sind wichtig

Niels Ole Bennedsen
Sonderburg/Sønderborg
Zuletzt aktualisiert um:
Foto: Unsplash

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Die Schließung eines Spielplatzes in der Brogade hat den Stadtratspolitiker Niels Ole Bennedsen auf die Bahn gebracht. Mehrere Orte in der Sonderburger Kommune brauchen mehr Spielplätze, meint er.

Som opfølgning på læserbrevet i JydskeVestkysten vedr. nedlæggelsen af legepladsen på Brogade i midtbyen i Sønderborg, er jeg enig i, at det er vigtigt, vi har rekreative åndehuller i byen, hvor børn, gerne sammen med voksne, kan mødes.

Da jeg hørte meddelelsen om nedlæggelsen, og at redskaberne skulle i depot, henvendte jeg mig også straks til Udviklingsforum Nordals og formanden for Sundhedsudvalget. Jeg ønsker en flytning af redskaberne til det nye parkanlæg i Nordborg ved søen.

Som nærmeste tilskuer til parken, ser jeg dagligt børn og voksne besøge og opholde sig i den nye park. Men der mangler noget, nemlig en legeplads.

Derfor har jeg opfordret til at flytte redskaberne til Søparken i Nordborg, i stedet for til depot. Vi kan næsten ikke få legepladser nok, og i særdeleshed mangler vi sådan en i midtbyen i Nordborg.

Det er nok ikke kun i Nordborg der mangler, men også Gråsten, Broager, Augustenborg og de mindre bysamfund, vil også kunne få glæde af en sådan - måske ville det så ikke være nødvendigt med en trampolin i alle haver.

Det burde være et mål, at vi etablerer legepladser med bænke og borde midt i vores byer i hele kommunen, hvor børn og forældre, sammen med vore ældre medborgere, kan mødes, så vi igen kommer ud i det fælles offentlige rum (gadekær) og får snakket med hinanden, og ikke kun med dem på vejen hvor vi bor.

Jeg håber Udviklingsforum Nordals finder ideen god og etablerer de nu nedlagte legeredskaber i Nordborg.

Niels Ole Bennedsen, Bækgade 2, Nordborg

Mehr lesen

Leserbrief

Stephan Kleinschmidt
„Kultur ist unsere Hebelstange“

Leserbrief

Tom Holden Jensen
„Task Force würde Sonderburg attraktiver machen“

Leserbrief

Erik Lorenzen
„Jugendschule soll in allen Schulen vertreten sein“

Leserbrief

Jan Prokopek Jensen
„Alle Jugendlichen haben Fähigkeiten“