Leserbrief

„De to "smagfulde" Michelin Stjerner“

„De to "smagfulde" Michelin Stjerner“

„De to "smagfulde" Michelin Stjerner“

Kaj Kongsted
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:
Der Dom zu Hadersleben hat zwei Michelin-Sterne erhalten. Foto: Ute Levisen

Kaj Kongsted freut sich über die jüngste Anerkennung für den Haderslebener Dom.

Haderslev Domkirke har fået to ”Michelin Stjerner”. Her gik vi almindelige kødelige og troede, at begrebet ”Michelin Stjerner” var forbeholdt de højere kulinariske og lidt aristokratiske fine fornemmelser for madkulturer.

Og så viser det sig, at også bygningsværker kan tildeles sådanne anerkendende stjerner. Ingen fra Domsognet, samt turistaktører, var klar over, at Domkirken havde fået sådanne to Michelin Stjerner, men det skal iflg. såvel Domsognet som Visit Haderslev udnyttes.
Det er Domkirkens optagelse på den europæiske ”Gotik rute”, der strækker sig gennem landene ved Østersøen. Herunder er det Domkirkens høj-kor – og den eneste kirke, der har udvendige stræbebuer, der er særlig unik ved kirkebygningen.
Det er på baggrund af, at det ikke kun er kulinariske seværdigheder, der kan få tildelt såkaldte ”Michelin Stjerner”, naturligvis et faktum, som må bringe op i en ”liga, som ud over bygningen selv må gøre den til et turistmæssig ”skub”, som dels øger Haderslev Kommunes samlede turistmæssige værdi og så meget hurtig bør give Haderslev Kommune de to brune skilte ved motorvej E45, med motiver af Haderslev Domkirke og Gram Slot, som udover de to skilte med motiv af Tørning Mølle, som allerede er opsat, vil gøre de samlede brune info skilte vedr. Haderslev Kommune, fuldendt.


Kaj Kongsted
Hiort Lorenzens Vej 58.2.3.
6100 Haderslev

Mehr lesen

Leserbrief

Bent Iversen
„Indsatsplanen skal skrives om!“

Leserbrief

Hans Vilhelm Bang
„Ein Humanist, Musiker, Poet und Kunstfreund wird 80“

Leserbrief

Arne Ohlsen
„Kulturby Haderslev“

Leserbrief

Henrik Rønnow
„Urimelige besparelser“

Leserbrief

Paul W. Dall
„I stedet for at protestere imod højspændingsledninger ...“

Leserbrief

Wolfgang Schulze, Einbeck
„Wer zu spät kommt“