Leserbrief

„Det vigtige paradigmeskifte skal ske i Skat“

„Det vigtige paradigmeskifte skal ske i Skat“

„Det vigtige paradigmeskifte skal ske i Skat“

Theis Kylling Hommeltoft
Apenrade/Aabenraa
Zuletzt aktualisiert um:

Theis Kylling Hummeltoft moniert, dass die Steuerbehörde nicht mehr hinterherkommt, wenn sich einzelne "Panzerknacker" bedienen.

Skattesystemet er på kollisionskurs med borgernes tillid til stat og samfund. For det virker fuldstændigt sindssygt, hvordan vi alle hvert år troligt, med en blanding af spænding og frygt, modtager vores årsopgørelse - og er tallene røde så skal der betales. Og det gør vi! Dumme som vi er, vil nogen tilføje nu. Men vores etik og moral gør, at vi holder vores del af aftalen til fællesskabet.

Det må aldrig kunne ske, at Skat kan ende op med en ikke inddrevet skattegæld på 100 milliarder kr. Det er jo vanvittigt, at man bare har ladet stå til og skåret yderligere ned.

Problemet er, at etik og moral for nogen ikke eksisterer. De ønsker samfundets goder, men Bjørnebanden af i dag har smidt de sorte briller og skiltet på maven, og lister i stedet rundt med jakkesæt og slips. Og de udnytter hvert et enkelt lille hul i systemet.

De ved så udmærket, hvordan de med stor sandsynlighed kan undgå Skat’s søgelys, fordi Skat i dag er urimeligt underbemandet. Skal vi tro, at et nyt computerprogram i sig selv er løsningen? - Nej!

Nu retter Statsrevisorerne en historisk skarp kritik af statsregnskabet, bl.a. fordi der er usikkerhed om Skattestyrelsens tal. Nok må nu være nok, inden vi borgere totalt mister troen på vores gensidige solidariske fællesskab..

Vi skal have 1000 ekstra ansatte i Skat, for skal vi have styr på gælds-inddragelsen og skattesnyd, så er det ved håndkraft det skal ske, i første omgang! Højteknologi kan hjælpe med meget, men har endnu ikke bevist sit værd, tværtimod endda.

Vi må kæmpe for at genopbygge tilliden til skattevæsenet. For et stærkt skattevæsen er nødvendigt for at kunne forhindre den slipseklædte Bjørnebande i at rage til sig på vores allesammens bekostning.

Theis Kylling Hommeltoft
Folketingskandidat for Socialdemokratiet i Aabenraa
Nørreskovparken 3c, 6200 Aabenraa

Mehr lesen

Gesundheitswesen

Theis Kylling Hommeltoft
„Pas nu på dem, som passer på os“

Ausländerpolitik

Jan Køpke Christensen
„Nej til islamiske landsforrædere“

Leserbrief

Theis Kylling Hommeltoft
„Lad os nu få videoovervågning “

Leserbrief

Birte Schultz
„Tag ansvar – vis lederskab!“

Leserbrief

Martin Christiansen
„Eigentlich schade mit so einem Nachruf !“

Leserbrief

Nils Sjøberg
Nils Sjøberg
„Sammen om Lillebælt“