Leserbrief

„Er Aabenraa nu klar til sit 'Fyrtårn'?“

Er Aabenraa nu klar til sit ”Fyrtårn”?

Er Aabenraa nu klar til sit ”Fyrtårn”?

Gunnar Petersen, Aabenraa
Apenrade/Aabenraa
Zuletzt aktualisiert um:

Gunnar Petersen meint, dass die Museumsneubau-Pläne umgesetzt werden sollten.

Jeg indrømmer gerne, at jeg igennem mange år har skrevet mange læserbreve og håbet på et fremsynet byråd, som kunne se visionen i et kunst- og søfartsmuseum i en fælles bygning ved havnen. Og som kunne se muligheden for at skabe det „Fyrtårn“, som kunne sætte Aabenraa - i hvert fald - på Danmarkskortet.

Derfor blev jeg glad for se forsideoverskriften på JydskeVestkysten tirsdag d. 5.november at „Aabenraa ønsker nyt stort museum på havnen“ og inde på lokalsiderne at „Nyt museum med det hele skal ligge på Kilen“ og at „Ny plan vil samle kunstmuseet og det kulturhistoriske museum i et stort museum ved Kilen med udsigt til Havnen.“ Og at et samlet byråd bakker op om ideen.

Jeg måtte faktisk knibe mig i armen for at finde ud af om jeg bare drømte eller om det var virkelighed. Men jeg måtte efterfølgende konstatere at det var virkelighed, og at både borgmester Thomas Andresen, udvalgsformand Lars Kristensen og museumsdirektør Henrik Harnow bakker op om visionen.

Jeg ved selvfølgelig godt, at der er lang vej fra vision til virkelighed. Der blev da også udtrykt: „Nu skal det undersøges, hvor realistisk det er.“

Men jeg synes der er grund til både at glæde sig og ønske Aabenraa Byråd og Museum Sønderjylland til lykke med i fællesskab at kunne præsenter en spændende vision om et fælles museum på havnen i Aabenraa.

Jeg håber meget, sikkert sammen med mange andre, at visionen bliver til virkelighed. Også selv om der er lang vej til målet.

Mehr lesen

Leserbrief

Jo Christoffersen, Højholt 1, 6200 Aabenraa
„Tak for garnet“

Leserbrief

Ejler Schütt, Dansk Folkeparti, Byrådsmedlem Aabenraa, Viceborgmester
„DF kunne ikke redde Genforeningshaven med mindestatuen ,Sønnen‘“

Leserbrief

Theis Kylling Hommeltoft
„Hvad sker der lige i diskoteks-sagen?“

Leserbrief

Gunnar Pedersen, Aabenraa
„Er Aabenraa omsider klar til sit „Fyrtårn“?“

Leserbrief

Jan Køpke Christensen
„En ren tilståelsessag“

Leserbrief

Saïd Kirollos
„„Kapitalfonds adfærd““