Leserbrief

„Der er ikke tid til grøn tøven“

Der er ikke tid til grøn tøven

Der er ikke tid til grøn tøven

Ken Hansen, Martin Arberg, Kurt Sjøholm, Morten Nilsson, Tomas Kudsk, Per Møller Christensen
Kolding
Zuletzt aktualisiert um:

Die Arbeitgeberorganisation Tekniq macht auf das Datum 7. April aufmerksam, ab dem Wohneigentümer eine Zuschuss für umweltfreundliche Heizungsanlagen beantragen können.

De syddanske boligejeres lyst til at udskifte oliefyr og naturgas med et grønnere alternativ afhænger af økonomien. Men nu er der hjælp på vej – hvis du altså er hurtig på tasterne.

Den 7. april er en vigtig dato for de mange syddanske boligejere, som har tøvet med at sige farvel til deres gamle oliefyr eller naturgas. Det er dagen, hvor man kan søge støtte fra Bygningspuljen, hvis man fx vil investere i energiforbedringer af hjemmet.

250 mio. kroner er i spil ved den første af tre tilskudsrunder i år. Det lyder måske af meget, men i praksis vil beløbet være alt for lille til at dække behovet for de tusindvis af boligejere, som vil have del af pengene. Da et tilsvarende beløb blev gjort tilgængeligt sidste år, var alle pengene brugt på blot fire dage, og cirka 13.000 ansøgninger endte med afslag. Det gælder med andre ord om at være hurtig på tasterne.

For skal vi have gang i den grønne omstilling i de syddanske hjem, ja, så skal der penge på bordet. I en befolkningsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne svarede 48 procent af de boligejerne i Region Syddanmark, at netop prisen på installationen af varmepumpen var den største barriere.

Samtidig svarer 15 procent, at de har svært ved at gennemskue markedet. Derfor er det også en skidt idé at købe varmepumpen i det lokale byggemarked. I stedet bør du holde dig til autoriserede VE-installatører, der ved, hvad de har med at gøre og kan finde en løsning, som er tilpasset dine behov. Ellers risikerer du at stå skuffet tilbage med en pumpe, der ikke lever op til forventningerne.

Når man så samtidig tænker på, at der stadig er tusindvis af boliger i regionen, som opvarmes med olie og naturgas – eksempelvis er der stadig 1.560 oliefyr i Esbjerg, 1.580 i Tønder og 1.460 i Aabenraa – så gælder det om at komme i gang, mens der stadig er tilskudskroner at få fat i.

Derfor: Benyt nu lejligheden til at omsætte de grønne ambitioner til handling. Det giver god mening i længden – både for miljøet og din pengepung.

Ken Hansen, Formand for TEKNIQ Arbejdsgivernes regionale råd i Region Syddanmark, Albuen 22, 6000 Kolding

Martin Arberg, Formand for TEKNIQ Arbejdsgivernes regionale råd i Region Midtjylland, Rydhaugen 9, Vium, 8620 Kjellerup

Kurt Sjøholm, Medlem af TEKNIQ Arbejdsgivernes regionale råd i Region Hovedstaden, Sandemandsvej 27, 3700 Rønne

Morten Nilsson, Formand for TEKNIQ Arbejdsgivernes regionale råd i Region Hovedstaden, Generatorvej 12, 2860 Søborg

Tomas Kudsk, Formand for TEKNIQ Arbejdsgivernes regionale råd i Region Sjælland, Dyssegårdsvej 23, 4100 Ringsted

Per Møller Christensen, Formand for TEKNIQ Arbejdsgivernes regionale råd i Region Nordjylland, Lundeborgvej 21, 9220 Aalborg Ø.

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Ernstwalter Clees
„Wo bitte gehts zum Herzogtum Süderjütland?“

Leserbeitrag

Meinung
Asger Christensen
„Stop svineriet med dåser i naturen“

Leserbrief

Meinung
Jan Køpke Christensen
„Stine Bosse skærer sin målgruppe i EP-valgkampen“

Leserbrief

Herrmann Augustin Günter Weitling
Hermann Augustin
„Mit Günter Weitling – einen guten und treuen Freund verloren“

Leserbrief

Meinung
Jørgen Popp Petersen
„Den grønne omstilling kræver handling“

Nachruf

Mikael Larsen
„Ein Nachruf auf Thorkild Jacobsen“