Leserbrief

„Et hegn er ikke bare et hegn! En mur er ikke bare en mur!“

Et hegn er ikke bare et hegn! En mur er ikke bare en mur!

Et hegn er ikke bare et hegn! En mur er ikke bare en mur!

Henrik Boye
Apenrade/Aabenraa
Zuletzt aktualisiert um:

Henrik Boye ruft Dänemarks Regierungschefin Mette Frederiksen dazu auf, den fest installierten Wildschweinzaun abzureißen und stattdessen, wie anderswo, mobile Zäune einzusetzen. Ein Zaun an der Grenze sei nicht einfach ein Zaun, meint er.

Et hegn er ikke bare et hegn! En mur er ikke bare en mur!

Sådan kan man sige om det hegn, der nu står på grænsen til Tyskland. Mange hegnstilhængere siger at hegnet er lige som de hegn, som står ved motorveje plus de hegn, som Belgien og Tyskland bruger mod svinepest.

Et hegn er ikke bare et hegn og en mur er ikke bare en mur. Der er stor forskel på en havemur og de mure som er bygget på grænser. Det er alle vel enige om!

Den type hegn, der er brugt på grænsen er af en hegnstype, der bruges til at holde mennesker ude af industriområder. Det er derfor IKKE den type naturhegn, som der står langs motorveje. De vildsvinehegn som alle EU-lande på nær Danmark er af typen mobile naturhegn og IKKE et hårdt industrihegn, som skader naturen. Så argumentationen om at det er samme type som det industrihegn, der stå på grænsen, holder derfor IKKE.

Mette riv det hegn ned i vores jubilæumsår. Lad os få et mobilt vildsvinehegn, når og hvis der kommer svinepest til Nordtyskland og ikke før. Det er også det, eksperterne anbefaler for vores naturs skyld.

Henrik Boye, Vognmarken 9, Aabenraa

Mehr lesen

Leserbrief

Nils Sjøberg
„Gør grænsekontrollen lettere“

Leserbrief

Ilka-Angelika Lange
„Dänemark ist freundlich, zuvorkommend und hilfsbereit!“

Leserbrief

Jan Køpke Christensen
Jan Køpke Christensen
„Stop muslimsk bønnekald“

Leserbrief

Svend Taanquist
„Forslag til efterfølgelse“

Leserbrief

Edith Tröster
„Åbent brev til Aabenraa Kommune vedr. Loddenhøj jollehavn“

Leserbrief

Ulla Steen Johnsson
„Wir kommen wi(e)der“