Leserbrief

„Gør grænsekontrollen lettere“

Gør grænsekontrollen lettere

Gør grænsekontrollen lettere

Nils Sjøberg
Kolding
Zuletzt aktualisiert um:

Nils Sjøberg hat Ideen, wie die Grenzkontrollen geschmeidiger ablaufen können – und er bittet darum, ihm weitere Vorschläge zuzusenden.

Det kan tage lang tid at komme over grænsen. Men sådan behøver det ikke at være. Jeg har derfor kontaktet regeringen med et par forslag til at gøre det lettere at komme over grænsen.

På motorvejen ved Frøslev er der for eksempel to spor. Et til personbiler og et til lastbiler. Jeg har derfor foreslået, at man bruger begge spor til persontransport i weekenden, hvor man ikke må køre i lastbiler i Tyskland. Det vil øge kapaciteten til det dobbelte lørdag og søndag.

Grænsekontrollen vil desuden kunne øge kapaciteten hele ugen, hvis den vil bruge rastepladsen ved Padborg til at kontrollere borgere, som skal over grænsen til Danmark.

Det hurtigste vil dog være at give alle borgere fra grænselandet og fra Slesvig-Holsten mulighed for at passere med et passerkort. Passerkortet kunne anbringes i forruden på førertøjet, så grænsekontrollen kun skulle udføre kontroltjek af disse borgere. Det vil have betydning for alle som skal over grænsen. Der er mere end 12.000 tyske pendlere til og fra arbejde i Danmark og mere end 600 danskere til og fra arbejde i Tyskland hver dag.

Desuden har jeg foreslået, at man overvejer at etablere et lokalspor til pendlere, som bor i grænselandet, så det bliver lettere at passere grænsen. Det helt rigtige vil være at fjerne kontrollen.

Hvis du har yderligere forslag, må du meget gerne sende dem til mig på Sjoeberg.nils@gmail.com, så vil jeg samle dem sammen og sende dem videre til henholdsvis stats- og justitsministeren. På forhånd tak og god sommer.

Nils Sjøberg,

Medlem af Folketinget Radikale Venstre, Syd- og Sønderjylland

Mehr lesen

Leserbriefe

Jan Køpke Christensen
„Danskerne skal have deres feriepenge!“

Leserbrief

Nils Sjøberg
„Til kamp for en åben grænse“

Leserbrief

Tony D. Pioch
„I skal ikke blive glemt“

Leserbrief

Jan Køpke Christensen
„Kritik af islam skal være velkommet i et demokrati“

Leserbriefriefe

Helge Poulsen
„J.A.Munksgaard(JAM) på slap line“

Leserbrief

Bent Iversen
„Sig ikke mere, Bo Morthorst!“