Leserbrief

„Klima nicht vergessen“

Klima nicht vergessen

Klima nicht vergessen

Saïd Kirollos
Apenrade/Aabenraa
Zuletzt aktualisiert um:

Unser Leser Said Kirollos mahnt dazu, angesichts der Corona-Krise nicht die grüne Umstellung zu vergessen.

Corona, Corona og atter Corona. Epedemilogi. Pandemi. Opmærksomheden henledes på Covid-19 og dennes chokbølge globalt som lokalt (Danmark). Coronakrisen minder os om apokalyptisk tilstand. Apokalypsen blev nævnt både i det Gamle som et Nye Testamente, d.v.s. at alting i vort liv ender; at vi allesammen sætter træskoene populært sagt.

De sociale medier, radio, aviser, regeringen og Folketinget er meget optaget af coronakrisen og hvordan og hvorleds vi allesammen har ansvar for at inddæmmer spredningen med forskellige foranstaltninger samt sund fornuft m.v.

Tragiske nyheder kommer til os fra Norditalien, hvor det er værst, fra Spanien og nu fra USA, det nye epicentrum. Vi skal ikke glemme Kina i dette sammenhæng. Det siges, at flagermuse er årsag til hele miseren. Her vil jeg forsigtig minde om Den sorte Død først i 1400-tallet, som Dronning Margrethe I døde af i 1412 eller Den spanske Syge efter Første Verdenskrig. Vi må krydse fingrene, at historien ikke gentager sig.

Interessant er, at Coronakrisen skubber diskussionerne om den grønneomstilling, CO2-emmissioner, den globale opvarming m.v. i baggrunden. Derfor vil jeg nu kast mig over det næsten glemte CO2s ugerninger, klimaforandringer m.v. Jeg vil ikke være Djævlens advokat angående CO2-emmissioner og deres konsekvens globalt og lokalt. Vi trænger til omvendte scenarier samt forskning uden politisk korrekthed omkring CO2. Sagen er, at vi har kemisk set forsømt CO2s herligheder og at vi glemmer, at vi lever af oxygen, altså ilt, som CO2 har skabt. Enhver gymnasieelev har lært, at fotosyntesen er centralt for livets opretholdelse. To tyske kemikere modtog i midten af 1980erne Nobelprisen for deres dybtgående forskning i fotosyntesen. Altså CO2 konvertering til ilt ved hjælp af chlorofil i planterne. Jeg anbefaler, at man læser om fotosynteser og gør lige opmærksom på, at CO2 indgår i mange levendsmidlers bevaring/konservering. Coca-Cola og sodavand er tilsat CO2 gas for smagens og bevaringens skyld. Planter suger CO2 til sig og omdanner det til sukkerstof til planternes vækst og oxygen, som vi lever af. Derfor vil jeg anbefale øget skovdyrking over hele landet.

Said Kirollos, post.doc.ing.geolog, Apenrade

(Der Leserbrief wurde von der Redaktion redigiert und verkürzt)

Mehr lesen

Leserbrief

Gisela Margarete Seffel
„Wie geschaffen für den Berg“

Leserbrief

Elisabeth Petersen
„Knivsberg-Entlassung: Wieso, weshalb, warum?“

Leserbrief

Bent Tvede Andersen
„Grenzöffnung sinnvoll?“

Leserbrief

Helge Poulsen
„Helge i Kolding leder efter Harro Hallmann“

Leserbrief

Brigitte Handler
„Eigene Trägerschaft mit eigenem Vorstand für den Knivsberg“

Leserbrief

Sofie Knauer
„Eine sehr traurige Entscheidung“