Leserbrief

„Ligebehandling“

Ligebehandling

Ligebehandling

Britt Tryde Haarløv
Tondern/Tønder
Zuletzt aktualisiert um:

Britt Tryde Haarløv bohrt weiter nach. Sie will wissen, warum einigen Bürgern bei der Wahl von Dachziegeln freie Wahl gelassen wird, während andere schon neu gedeckte Dächer wieder abreißen müssen. Es werde mit zweierlei Maß gemessen, meint sie.

I sit svar JV 16.6.20 på mine læserbreve skriver formand for teknik og miljøudvalget Bo Jessen, at jeg kan henvende mig til kommunens mailadresse „hvis jeg har yderligere bemærkninger”. Det har jeg så gjort og bedt om aktindsigt i dokumenter vedrørende Tønder-husenes udseende.

Jeg har fået tilsendt „Tønders Huse”, netop det hæfte, som Bo Jessen henviser til i sit indlæg JV 18.5.20 om udskiftning af det røde tegltag i Mellemgade. „Tønders Huse” er kommet i andet oplag i 2003 og rummer fine forskrifter for byens udseende.

Ja, helt rigtigt – sådan bør man bygge og renovere i en smuk sammenhængende by som Tønder! I 2003 valgte jeg for anden gang i mit liv at bo i Tønder, som jeg holder meget af – ikke mindst for byens arkitektur og historie.

Siden 2003 har jeg oplevet adskillige huse få udskiftet røde tegltage med sorte, glaserede – på Leosallé og Provst Petersens vej - og nybyggerier på Vidågade ligeledes forsynet med sorte tage. Værst af alt er dog kommunens egen fremfærd med sin katastrofale rådhusudvidelse, hvor man har tilsidesat alle regler for fredning, hensyn til historie og arkitektoniske forskrifter i kras kontrast til det foranliggende rådhus (ca. 1980) med sine store røde tegltage.

Jo, der gøres sandelig forskel på folk i Tønder, nogle er betydeligt mere lige end andre. Bo Jessens „ensbehandling af alle borgere“ bør udløse en uforbeholden undskyldning og kompensation til de berørte borgere med røde tegltage og til os andre for mange års visuel forurening.

Britt Haarløv, Værftvej 5, Tønder

Mehr lesen

Leserbrief

Carsten Heinrich Tästensen
„Die Minderheit muss lebendig bleiben“

Leserbrief

Bernd Carstensen, Hoyer
„RESPEKT“

Leserbrief

Torben Ravn
„Braveheart“

Leserbrief

Peter Christensen
„Personfnidder i Venstre“

Leserbriefe

Jan Køpke Christensen
„Danskerne skal have deres feriepenge!“

Leserbrief

Nils Sjøberg
„Til kamp for en åben grænse“