Leserbrief

„Opdel Tyskland i corona-zoner nu“

Opdel Tyskland i corona-zoner nu

Opdel Tyskland i corona-zoner nu

Nils Sjøberg
Kolding
Zuletzt aktualisiert um:

Wird das deutsch-dänische Grenzland wegen nationalen Corona-Maßnahmen wieder zweigeteilt? Nils Sjøberg (Radikale Venstre) möchte das verhindern und fordert deshalb, dass Dänemark Deutschland nicht in seiner Gesamtheit, sondern nach Bundesländern aufgeteilt behandelt, wenn es um Reisebeschränkungen geht.

Samtidig med at CORONA smitten stiger er det helt afgørende, at den danske Udenrigsministerium respekter at Tyskland består af 16 delstater. Sker det ikke – og fastholder Udenrigsministerium sit ensidig syn på Tyskland – kan man med god grund frygte, at den dansk-tyske grænse meget snart kan risikere at blive lukket igen. Årsagen til dette er, at det samlede smittetryk i Tyskland nærmer sig 30, hvilket giver anledning til krav om karantæne i Danmark.

Derfor er det helt afgørende, at Udenrigsministeriet ser på Tyskland på den samme måde, som Udenrigsministeriet allerede ser på Sverige. Her har Udenrigsministeriets rejsevejledning nemlig inddelt Sverige i 21 regioner. Af disse 21 regioner frarådes Udenrigsministeriet nu, at man rejser til og fra de 12, imens man fortsat kan rejse mellem for eksempel Skåne og Danmark.

Ville Udenrigsministeriet respektere at Tyskland består af 16 delstater, så ville det vare et stykke tid, før det ville give problemer at køre mellem Danmark og Slesvig-Holsten. Jeg vil derfor på det kraftigste opfordre regeringen og Folketinget til at respektere samlivet mellem Tyskland og Danmark på den samme måde, som man gør mellem Sverige og Danmark.

Det er afgørende, at regeringen og Folketinget viser forståelse for, at borgere i vores landsdel har mindst lige så meget behov for at kunne komme over grænsen til Tyskland, som borgere i Hovedstadsområdet til Sydsverige. Med et smittetal som i sidste uge steg med 50 procent i Tyskland som helhed til 25,3, så er det afgørende, at der nu også tænkes regionalt, når det angår Tyskland.

Nils Sjøberg,
Folketingskandidat for Radikale Venstre og 1. suppleant til Folketinget i Syd- og Sønderjylland,
medlem af den radikale hovedbestyrelse,
Rytterknægten 6, 6000 Kolding

Mehr lesen

Leserbrief

Nils Sjøberg
„ Ny klimalov tæt på aftalebrud“

Leserbrief

Jan Køpke Christensen
„Politikernes hykleri om islam“

Leserbrief

Kristian Pihl Lorentzen
„Vrede over Mettes mink kaos“

Leserbrief

Hans Peter Toft
„En Statsminister under anklage“

Leserbrief

Vibeke Syppli Enrum
„Nærhed? Nej, privatisering“

Leserbrief

Christian Juhl
„Arbejdsgivere kan nu tvinge ansatte til test“