Leserbrief

„Respekt“

Respekt

Respekt

Bernd Carstensen, Hoyer
Hoyer/Højer
Zuletzt aktualisiert um:

Bernd Carstensen, Hoyer, hat Respekt für die Antwort des Deichverbandes für die Tonderner Marsch, der gegen das geplante Vogelobservatorium in Hoyer angeht. Dafür bedarf es eines Durchbruchs des alten Deiches.

Hvor er det befriende, at Digelaget nu har fået en formand, der kan fortælle kommunen, hvor skabet skal stå.

I mange år har man haft indtryk af, at Digelag og kommune hjalp hinanden med dispensationer og lignende i Tøndermarsken. F.eks. rørlægning af en kanal fra afvandingen i 1929, ændringer af pumpehuse m.m. Den symbiose er forhåbentlig slut med den nye formand for Digelaget.

Kommunen burde være den første til at følge loven, men i stedet arbejdes der med fuld styrke med at omgå Tøndermarskloven ved bl.a. at ville gennembryde det fredede dige fra 1861. Den restriktive Tøndermarsklovs § 11 siger bl.a., at der ikke må foretages terrænændringer i Tøndermarsken, men det vil Tønder Kommune og Tøndermarskinitiativet med borgmesteren i spidsen se stort på.

Diget fra 1862 er indbefattet af Tøndermarskloven. Her er det at Digelagets formand, i modsætning til andre lallende myndigheder, siger stop. Til trods for den til pinlighed forsikring om borgerinddragelse i Tøndermarskinitiativet, er realiteten en helt anden. Det er ved at gå op for flere og flere. Digelagets modstand mod en fugletunnel gennem diget fortjener respekt. Det vil gavne Tøndermarsken med dens beboere og vil gå i retning af, at vi fortsat kan beholde et stykke urørt natur – Tøndermarsken.

Bernd Carstensen

Klintvej 19

6280 Højer

Mehr lesen

Leserbrief

Bernd Carstensen, Hoyer
„Højer Sluse og Digesikkerhed“

Leserbrief

Mogens Nielsen
„Karantæne“

Leserbrief

Bernd Carstensen, Hoyer
„Sikkerhed og turisme“

Leserbrief

Mogens Nielsen, Lügumkloster
„Aben flytter altid med…“

Leserbrief

Nils Sjøberg
„ Ny klimalov tæt på aftalebrud“

Leserbrief

Vibeke Syppli Enrum
„Nærhed? Nej, privatisering“