Leserbrief

„Tønder bør handle lokalt“

Tønder bør handle lokalt

Tønder bør handle lokalt

Torben Ravn
Lügumkloster/Løgumkloster
Zuletzt aktualisiert um:

Torben Ravn macht sich dafür stark, dass die zentrale Einkaufsabteilung der Kommune Tondern abgeschafft wird. Er wünscht sich, dass die kommunalen Schulen, Pflegeheime und weitere Einrichtungen selbst diese Aufgabe übernehmen, um das örtliche Geschäftsleben zu stärken.

Corona lærer os mange ting. Flere ser nu værdien af de lokale indkøb, tidligere købte man ind hos Fleggaard, nu findes denne mulighed ikke længere på grund af grænselukningerne.

Folk finder så ud af, at de lokale varer slet ikke er så dyre, som de troede, og fraregner man udgiften til tid samt transport og unødvendige indkøb af slik m.m, ja så kan man endda tale om besparelser ved at handle lokalt.

Desværre har Tønder kommune ikke ændret indkøbspolitik som følge af Corona krisen. Her fortsætter medarbejderne i indkøbsafdelingen med at indkøbe „billigst“ ind overalt i hele landet undtagen i Tønder, det er da sørgeligt.

Der kan da aldrig være tale om sund fornuft at betjene plejecenteret „Solgården” i Bedsted med dagligvarer fra Sjælland, når der ligger en købmand på den anden side af vejen. Der kan da heller ikke være tale om sund fornuft nu at indkøbe 120 nye biler til kommunens store bilpark ved et autofirma udenfor Tønder! Lad os dog støtte vore egne virksomheder, det burde da være logik.

Nedlæg kommunens indkøbsafdeling, og giv derefter beføjelserne tilbage til skolerne, plejehjemmene og kommunens øvrige institutioner. Vis de ansatte der den tillid de fortjener. Der kan formodentligt spares et tocifret millionbeløb årligt ved en sådan lukning, dertil kommer så endnu flere millioner ved at lade vore skattekroner blive og arbejde i Tønder kommune.

Lad os handle lokalt og tænke globalt, hvor svært kan det være?

Torben Ravn
Mårbækvej 2
Ø.Terp
6240 Løgumkloster.

Mehr lesen

Leserbrief

Anette Abildgaard Larsen
„Dokumentar eller Mester Jakel teater i Tønder Kommune?“

Leserbrief

Britt Tryde Haarløv, Værftvej 5, Tønder
„Åbent brev til formand, Bo Jessen!“

Leserbrief

Bernd Carstensen, Hoyer
„Ødsleri med betroede midler“

Leserbrief

Claus Hansen, Stadtratsmitglied der Liberalen Allianz
„Jeg er også forarget Borgmester Frandsen“

Leserbrief

Gisela Margarete Seffel
„Wie geschaffen für den Berg“

Leserbrief

Brigitte Handler
„Eigene Trägerschaft mit eigenem Vorstand für den Knivsberg“