Leserbrief

„Uwe Ehrich i rollen som Danmarks åndelige vejleder“

Uwe Ehrich i rollen som Danmarks åndelige vejleder

Uwe Ehrich i rollen som Danmarks åndelige vejleder

Helge Poulsen
Kolding
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Helge Poulsen befasst sich in seinem Leserbrief mit einem offenen Brief von Uwe Ehrich in Sachen Plänen für einen Gesetzesentwurf des dänischen Kirchenministeriums, der Glaubensgemeinschaften zur Übersetzung von Predigten in nichtdänischen Sprachen ins Dänische verpflichten soll.

I de senere år har visse ret så militante kredse i det danske mindretal gjort det til en vane konstant at polemisere mod den danske regering. Guderne skal vide,hvilke forudsætninger de har for nærmest at ville fjernstyre dansk politik og belære os om alt muligt,som de ofte kun har diffust kendskab til. Retorikken bliver stadig mere skinger og også pinlig for dem selv. Som eksempler kan jeg nævne,at et lokalt sogneråd syd for grænsen sidste år opfordrede vores statsminister til st møde op til et slags samråd om regeringens grænsekontrol. Hun kom naturligvis ikke, da de danske politikere elegant og diplomatisk ignorerer den slags pjat og pjank,der er så latterligt,at man som rigsdansker tager sig til hovedet. Ingen danskere ved deres fulde fem ville optræde så tåbeligt over for tyske politikere. Men syd for grænsen er begrebet "empati" desværre en by i Rusland. Nu følger en Uwe Ehrich fra Husum, der har tidligere tilknytning til Skoleforeningen, trop i et åbent brev (20.7.2021) med et aggressivt og inkvisitorisk krav til minister Joy Mogensen om at stå skoleret over for ham og forsvare et lovforslag,der end ikke er fremsat og heller ikke bliver til noget.Tanken er velment, men er ikke praktisk gennemførlig. Det afklares jo altsammen om et par måneder,da Covid-19 har større prioritet end et forslag, der alligevel ikke bliver til noget. Joy Mogensen gider nok heller ikke svare på noget, der ikke er andet end en pose varm luft.

I al sin ophøjede og hellige forargelse blamerer Uwe Ehrich sig,hvad der også er typisk for andre bagkloge selvbestaltede rådgivere fra mindretallet,ved at afsløre manglende kendskab til danske samfundsforhold og det politiske spektrum i Danmark,som de ofte sammenblander med det tyske. Nogle tror endda.at DF er det samme som AfD i Tyskland. Uvidenheden ar ofte afgrundsdyb. Både DF og Nye Borgerlige er da totalt uden betydning for regeringens politik. Så hvorfor skulle regeringen monstro "tækkes dem"? Og hvordan i alverden skulle en mindretalsregering, der er under konstant pres og med lethed kan væltes med dags varsel, kunne praktisere "magtbegær"?Det er det rene vrøvl.

Som ventet er Uwe Ehrich på samme måde som andre kritikere af samme kaliber åh. så bekymrede for Danmarks ry og omdømme i Europa og hele verden. Jeg får kvalme af deres forlorne bekymringer, da det jo dybest set er dem selv,der rakker primitivt ned på alt i Danmark. Naturligt nok citerer Uwe Ehrich mindretallets avis, hvis kvalitet bortset fra kulturstoffet befinder sig i frit fald med hensyn til indhold, lederartikler og argumenter og efterhånden er svær at skelne fra en underlødig tysk avis, som vi danskere hvert år uden at blinke støtter med milliontilskud, som de slet ikke fortjener.

Så i stedet for at gå i selvsving over en storm i et glas vand burde Uwe Ehrich slappe af og nyde ferien i vort skønne broderland Norge.

Helge Poulsen

Snerlevej 48

6000 Kolding

Mehr lesen

Leserbrief

Jan Køpke Christensen
„Ja tak til barsel-selvbestemmelse for familier“

Leserbrief

Martin B. Christiansen
„Alvorlige sammenligninger“

Leserbrief

Martin B. Christiansen
„Über mindestens ein Jahrzehnt – versäumte Zukunftsvorsorge“

Leserbrief

Jan Køpke Christensen
„Flygtninge skal hjælpes i nærområder“

Leserbrief

Niels Ole Bennedsen
„Verlorene Vereinsmitglieder zurückgewinnen“

Leserbrief

Gunnar Pedersen, Aabenraa
„Ros og tak til et enig byråd! “