Leserbrief

„Vi vil fred her til lands!“

Vi vil fred her til lands!

Vi vil fred her til lands!

Torben Ravn
Osterterp/Øster Terp
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Die Pläne, große Windkraftanlagen an Land zu platzieren, würden immer wieder zu Unfrieden zwischen Nachbarn führen, so Torben Ravn. Er spricht sich dafür aus, dass die etwa 250 Windräder in der Kommune Tondern ab 2033 abgebaut und keine neuen errichtet werden.

Det synger vi ved midsommertide, men ønsket om fred gælder forhåbentligt året rundt. En af de sager som gang på gang skaber ufred mellem ellers gode naboer er planer om at opsætte Havvindmøller på land.

I alt for mange år har Bo Jessen som formand for teknisk udvalg afprøvet muligheder for opstilling af Havvindmøller forskellige steder i kommunen.

Som nogen Josva har han vandret, ikke om Jerikos mure, men om Rejsbys „mure”. Murene har holdt hidtil, og det håber jeg også, de gør efter valget til november.

Jeg håber, det nye byråd vil vise respekt for de mange borgere, som ikke ønsker vort fælles landskab ødelagt af Havvindmøller. Der står så meget på spil.

Vi har ca. 250 vindmøller i Tønder kommune, lad dem stå frem til 2033, hvor Danmark får 2 energi øer, en i Nordsøen og en i Østersøen. Vore nuværende møller gør Tønder Kommune selvforsynende med grøn strøm, når vi så får energi øerne vil hele Danmark være selvforsynende med grøn strøm.

De møller vi har, kan man så passende fjerne efter 2033, derefter vil den eneste tilbageværende vindmølle i Tønder kommune, være den gamle historiske mølle i Højer. Det bliver da dejligt.

Folketinget ønsker i fremtiden, at den grønne strøm kommer fra energi øerne. Man ønsker ikke flere møller på land.

Den målsætning skal vi bakke op om, ved til november at synge: „Jeg synes bedst om åbne vidder, nær ved havet vil jeg bo".

Torben Ravn
Mårbækvej 2 Ø.Terp
6240 Løgumkloster

Mehr lesen

Leserbrief

Mogens Nielsen, Lügumkloster
„Sure gamle mænd“

Leserbrief

Jesper Steenholdt, Anita Uggerholt Eriksen und Harald Christensen
„Østergade – Tønders nye latinerkvarter!“

Leserbrief

Susanne Linnet, Venstre-Stadtratskandidatin und Regionsratskandidatin
„Medicin må aldrig erstatte pleje og omsorg“

Leserbrief

Anton Schulz, Stadtratskandidat für Borgerlisten
„Vi sidder på hænderne i Tønder Kommune“

Leserbrief

„TINKA", „Tinglev Forum"
„Tinglev – mere end du tror“