AaB nedlægger Silkeborg efter lækker Højholt-træffer

Aalborg
AaB - Silkeborg IF, 3F Superliga Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Midtbanespilleren Malte Højholt scorede et fremragende mål, da AaB slog Silkeborg 2-1 og kom på pointtavlen.

Oprykkeren AaB fik søndag klar oprejsning for 0-3-lussingen i Farum i sæsonpremieren, da det hjemme blev 2-1 over Silkeborg.

Kaptajn Mathias Jørgensen åbnede ballet før pausen, inden Malte Højholt lige efter pausen tryllede sig frem til 2-0-målet. Oliver Sonne reducerede i overtiden.

For Silkeborg var besøget i Aalborg klemt inde mellem to vigtige kampe mod norske Molde i Europa League-kvalifikationen, og midtjyderne kan trøste sig med, at holdet trods alt skabte en del chancer.

Effektiviteten skal dog skrues i vejret torsdag, hvis det skal blive til samlet sejr over Molde efter 3-1 til nordmændene i første opgør.

Med sejren har AaB ligesom Silkeborg tre point for to kampe midt i tabellen.

AaB lagde bedst fra land med et fint tryk på gæsterne, og Silkeborg-keeper Nicolai Larsen diskede op med en stor redning på sin gamle hjemmebane, inden han efter 18 minutter blev passeret.

AaB pressede sig til bolden midt på banen, og efter par hurtige pasninger frem i banen lagde den svenske midtbanedynamo Melker Widell bolden til rette for anfører Mathias Jørgensen, som sikkert åbnede sin målkonto for sæsonen.

Silkeborg spillede sig godt ind i kampen, og især i det sidste kvarter inden pausefløjtet brændte det gevaldigt på i AaB-feltet, og den tyske keeper Vincent Müller var på overarbejde.

Han blev i et enkelt tilfælde passeret, men højreback Kasper Jørgensen sparkede på stregen Tonni Adamsens forsøg væk fra farezonen.

Pausen kom belejligt for AaB, der skiftede to mand i pausen for at ændre på det afsluttende kampbillede, og kort inde i anden halvleg fik holdet ny luft.

Efter 119 målløse optrædener for AaB leverede midtbanespilleren Malte Højholt således lidt af en drømmetræffer, da han i feltet afdriblede to SIF'ere og siden Nicolai Larsen med et lækkert rul med fodsålen, inden han trillede bolden over stregen.

Silkeborg havde perioder med overtag i anden halvleg, men AaB stod bedre i mod end før pausen, og Kent Nielsens tropper havde svært ved at skabe det helt store.

I overtiden blev Oliver Sonne med simple midler sendt i dybden, og i duel med Vincent Müller fandt højrebacken nemt en vej til netmaskerne.

Silkeborg gav den et sidste skud, men største drama efter reduceringen var et direkte rødt kort til midtjydernes midtbanestrateg Mark Brink, efter at han kom alt for sent i en tackling.