AaB påfører Viborgs gennemhullede defensiv ny nedtur

Viborg
Superliga: Viborg FF - AaB Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

For fjerde gang ud af fire mulige lukkede Viborg tre mål ind i Superligaen og tabte mandag hjemme til AaB.

Viborg FF-træner Jakob Poulsen må gøre sig mange tanker om, hvad han skal stille op med sin defensiv. Den hang nok en gang i laser i mandagens Superliga-opgør mod AaB, og det blev igen kostbart.

Oprykkerne fra Aalborg kunne således tage mod nord med tre point efter en sejr på 3-2. Dermed har Viborg i samtlige fire kampe i sæsonen lukket tre mål ind og står kun noteret for et enkelt point.

AaB har nu hentet seks point.

Publikum blev budt på underholdning fra første færd. Ikke fordi der blev disket op med lækkerier, men to gavmilde forsvar med ditto keepere gav rigeligt med chancer.

Og mens defensiverne haltede, var holdenes folk i modsatte ende af banen anderledes skarpe.

De grønblusede vejrede morgenluft efter den tunge sæsonstart, da Isak Jensen åbnede scoringen, inden der var gået et kvarter.

Jakob Poulsens hold så ud til at have fået fodfæste og virkede i udmærket kontrol, men på fire minutter sent i halvlegen faldt det skrøbelige fundament igen sammen.

To gange førte AaB-gennembrud på kanterne til flade afleveringer ind i feltet, hvor henholdsvis Oliver Ross og Andres Jasson kvitterede ved at sparke bolden fladt ind i frie positioner.

På et øjeblik var alt vendt på hovedet, men langt inde i dommerens tillægstid lykkedes det alligevel Jakob Vester med en flot hovedstødsscoring at skaffe Viborg 2-2 med til pause.

Anden halvdel af kampen blev ikke lige så underholdende, men hvor Viborgs individualister ikke helt kunne holde niveauet, gjorde AaB-anfører Mathias Jørgensen det i den grad.

Ti minutter efter pausen trak kampens bedste spiller ind fra højre side, og fra omkring 20 meter hamrede han flot bolden ind ved fjerneste stolpe.

Niveauet i kampen var dalende, men chancerne kom stadig. Ti minutter før tid var AaB tæt på at lukke opgøret på en stor dobbeltchance.

To flotte redninger af Lukas Lund holdt hjemmeholdet inde i kampen, men lige lidt hjalp det. AaB nappede de tre point.