Aalborg nærmer sig DM-finale efter sejr i maratondyst

Aalborg
DM semifinale i Metal Ligaen - 2. kamp Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Efter 82 minutters ishockey vandt Aalborg Pirates 3-2 over Herlev Eagles og kom på 3-0 i semifinaleserien.

Det skal efterhånden gå meget galt for Aalborg Pirates, hvis ikke de forsvarende ishockeymestre skal ende i endnu en DM-finale.

Mandag kom nordjyderne på 3-0 i kampe i semifinaleserien mod Herlev Eagles, da det efter en maratondyst endte 3-2 til Aalborg.

Det var således først lidt over to minutter inde i femte periode, at kampen blev afgjort. Herlev kom hurtigt foran 2-0, hvorefter Aalborg dominerede kampen.

Herlev har nu ryggen mod muren, når den fjerde og potentielt sidste semifinale spilles onsdag. Sjællænderne kan dog glæde sig over at skulle spille på egen is.

Herlev startede som fyr og flamme på isen i Aalborg mandag. Efter fem minutter stod der 2-0 til gæsterne.

Først gjorde Maksim Popovic det til 1-0, og kort efter stod der stå 2-0 efter en scoring af Mikkel Bertelsen.

Garth Murray måtte derefter tale med store bogstaver til sine spillere.

- Hold det simpelt, lød det fra den tydeligt utilfredse Aalborg-træner.

Der skulle dog gå cirka 20 minutters effektiv spilletid, før hjemmeholdet kom på tavlen. Efter en god start på anden periode reducerede Thomas Spelling, da han tæt på mål vinklede et langskud fra Anders Koch i nettet.

Som anden periode skred frem, fik Aalborg med et intenst pres gjort Herlev-spillerne godt trætte. Gæsterne så dog ud til at holde den smalle føring frem til pausen, men med kun 43 sekunder tilbage af anden periode blev der udlignet.

Aalborg fik trukket Herlev-defensiven fra hinanden, og det udnyttede Nikolaj Carstensen til at udligne.

I tredje periode stod der Aalborg på det meste, og det lugtede længe af en nordjysk føring.

Alligevel var det Herlev, der med få sekunder tilbage fik periodens største chance foran mål, men en stor redning af George Sørensen sendte kampen i forlænget spilletid.

Her stod der i fjerde periode også Aalborg på det meste, men nordjyderne havde ganske enkelt bare en uskarp dag foran Herlev-målet.

Der skulle derfor også en femte periode i brug. Her gik der dog kun et par minutter, før Tobias Ladehoff trods en heroisk indsats af Lukas Horak i Herlev-målet fik lukket kampen i nordjysk favør.