Aalborg og Herning trækker fra i toppen af ishockeyliga

Aalborg
Aalborg Pirates - Herning Blue Fox, finale Final 4 Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Metal Ligaens to tophold, Aalborg Pirates og Herning Blue Fox, hev tre point ud af deres kampe fredag aften.

Aalborg Pirates og Herning Blue Fox trak fredag aften fra de øvrige konkurrenter i toppen af Metal Ligaen.

De to ishockeyhold trak sig sejrsrigt ud af deres hjemmekampe mod henholdsvis Esbjerg Energy og Rungsted Seier Capital.

Sejrene betød, at de øvrige bejlere til topplaceringerne må se Aalborg og Herning sejle længere væk.

Odense Bulldogs på tredjepladsen fik nemlig kun et point ud af anstrengelserne ude mod Herlev Eagles med et nederlag i straffeslag.

Førerholdet Aalborg har 72 point, mens Herning og Odense følger efter med et og syv point op til nordjyderne.

Aalborg bankede selv Esbjerg på hjemmebane fredag.

Aalborg og Esbjerg scorede en gang hver i første periode, men herfra så hjemmeholdet sig ikke tilbage.

Tre mål i anden periode blev fulgt op af lige så mange i tredje, og så endte det med en storsejr på 7-1 til de forsvarende mestre.

Herning kunne ikke helt matche deres nordjyske konkurrenter målmæssigt, men pointhøsten var lige så god.

På egen is vandt Blue Fox 3-0 over sidste sæsons finalister fra Rungsted.

Joachim Linnets scoring i første periode var kampens eneste, indtil Herning lukkede kampen med to scoringer til sidst.

Bundproppen Rødovre Mighty Bulls var tæt på anden sejr på stribe, men tabte i stedet til Sønderjyske.