Aalborg Pirates hævner sig i Rødovre - Herning sejrer i Herlev

Rødovre
Aalborg Pirates - Herning Blue Fox, DM ishockey finaleserien Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Aalborg Pirates dominerede spillet og udlignede til 1-1 i kampe mod Rødovre. Herning vandt maratondyst.

DM-favoritten Aalborg Pirates fik søndag hævn for det chokerende 3-4-nederlag mod Rødovre fredag, da holdet slog tilbage med en 4-0-sejr i Rødovre.

Dermed står det 1-1 i kvartfinaleserien, som maksimalt afvikles over syv kampe.

Ligesom fredag dominerede Aalborg chancestatistikken stort, og denne gang blev overtaget også omsat til sejr.

Patrick Bjorkstrand åbnede ballet efter et kvarters spil og var i starten af tredje periode arkitekten, da backen Nikolai Nielsen med svirp med håndleddet fra distancen scorede et af sine sjældne mål.

Rødovre var tvunget i offensiven, men Aalborg holdt værterne godt fra fadet ved blandt andet at holde glimrende fast i pucken og på den måde kvæle Rødovres muligheder.

Helt lukket blev kampen med knap tre minutter igen, da Thomas Spelling øgede til 3-0, inden Tobias Ladehoff lagde pucken i et tomt net til slutresultatet.

Tredje og fjerde opgør i serien bliver afviklet tirsdag og fredag i næste uge i henholdsvis Aalborg og Rødovre.

Ikke langt fra Rødovre øgede Herning til 2-0 i sin serie mod Herlev. Men det holdt hårdt og krævede 94 minutters effektivt spil at få en afgørelse.

Herlev var foran både 3-1 og 4-3, men jyderne fik sendt opgøret i en overtid, der blev både meget lang og dramatisk.

Knap midtvejs gennem første overtidsperiode bragede Herlevs Noah Samsøe ind i udeholdets Lukas Bang, der faldt til isen i tilsyneladende knockoutet tilstand.

Samsøe fik en game misconduct, mens Bang efter en lang pause og behandling rejste sig, blev hjulpet op på en båre og videre på hospitalet.

Bangs holdkammerater dominerede i overtal efterfølgende, men Herlev-keeper Adam Ohre var sit hold en meget stærk mand, indtil Mathias From 14 minutter inde i femte periode fandt vej mellem svenskerens ben og sikrede Herning en 5-4-sejr.

Sønderjyske fører også sin kvartfinaleserie med 2-0 i kampe efter søndag aften at have slået Rungsted med 3-1.

Odense vandt 1-0 ude over Esbjerg, og seriens stilling er nu 1-1.