Aalborg Pirates tager bronze i trøstpræmie

Aalborg
Metalligaen: Esbjerg Energy - Aalborg Pirates Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Aalborg Pirates tog bronze i Metal Ligaen efter 3-2 og en samlet 6-5-sejr over Herning Blue Fox.

Det detroniserede mesterhold Aalborg Pirates kan trøste sig med et sæt bronzemedaljer i løbet af sin sommerferie.

Lørdag slog holdet således Herning Blue Fox 3-2 på hjemmebane, og efter 3-3 i Herning fredag var det nok til at sikre bronzen.

Søren Dietz-Larsen bragte aalborgenserne foran efter fem minutter, og i det hele taget var nordjyderne foran i det meste af opgøret, hvorfor Herning i den jagtende rolle vandt skudstatistikken klart.

Jesper Thörnberg udlignede til 1-1, inden Anders Koch i powerplay genoprettede værternes føring efter 13 minutter.

I starten af anden periode øgede backen Nikolaj Carstensen til 3-1, og det blev den afgørende træffer, da Herning efter Victor Cubars' reducering i slutningen af anden periode ikke fik udbytte af ellers en pæn portion muligheder.

I finaleserien tog Hernings overmænd fra Sønderjyske første stik fredag med en 2-1-sejr over Esbjerg Energy.

Vestjyderne har søndag hjemmebane i den anden af syv mulige finaler.