Aalborg smider på ny føring og lider uventet nederlag

Esbjerg
HTH Herreligaen i håndbold Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Aalborg Håndbold tabte lørdag 33-34 mod Ribe-Esbjerg efter at have ført med seks mål ved pausen.

For anden gang på få dage gik Aalborg Håndbold helt ned med flaget, da kampen spidsede til i anden halvleg.

Lørdag tabte nordjyderne overraskende 33-34 ude til Ribe-Esbjerg, efter at have ført med seks ved pausen.

Det er anden gang i denne uge, at Aalborg går i stå i anden halvleg.

Torsdag var holdet på sejrskurs i Champions League, men endte med et nederlag på 30-32 til PSG, efter at have ført 28-24 hen mod slutningen.

Aalborg topper fortsat ligaen på trods af nederlaget til Ribe-Esbjerg, men forspringet ned til Fredericia på andenpladsen er nu skrumpet til fire point.

Ribe-Esbjerg kravler med de to point op på tredjepladen, hvor der er ni point op til Aalborg i toppen.

Nordjyderne tog tidligt føringen lørdag i Esbjerg. Langsomt øgede gæsterne forspringet i første halvleg, og ved pausen var Aalborg foran 18-12.

Derfra forventede mange, at nordjyderne i sikker stil ville køre sejren hjem, men sådan skulle det ikke gå.

Fra anden halvlegs start åd Ribe-Esbjerg sig langsomt ind på Aalborg-føringen ført an af en træfsikker Mathias Jørgensen på højrefløjen, der sluttede opgøret med 11 scoringer, heraf seks på straffekast.

Med ti minutter tilbage fik Ribe-Esbjerg kontakt til gæsterne ved 27-27, og i de afgørende minutter var det hjemmeholdet, der tog føringen.

Ved 34-33 til Ribe-Esbjerg havde Aalborgs Mads Hoxer i de sidste sekunder muligheden for at tage et enkelt point med hjem til Aalborg, men landsholdsbackens forsøg blev reddet.

GOG, der har haft en turbulent start på sæsonen, tog lørdag en vigtig sejr på 37-32 ude over TMS Ringsted.

Særlig Mads Emil Madsen storspillede for GOG med ti scoringer.

De to point landede på et tørt sted for GOG, der inden lørdagens opgør var uden sejr i de seneste tre ligakampe.

Med sejren kravler fynboerne op på en sjetteplads. 12 point efter Aalborg i toppen.