Aalborg tager første stik mod Fredericia i DM-finalejagt

Aalborg
Herrehåndbold: Skjern Håndbold - Aalborg Håndbold Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix

Den første DM-semifinale mellem Aalborg Håndbold og Fredericia endte med en nordjysk sejr på 31-22.

Aalborg Håndbold er godt på vej mod en plads i DM-finalen.

Søndag vandt de nordjyske håndboldherrer den første af potentielt tre semifinaler mod Fredericia.

I Gigantium i Aalborg vandt hjemmeholdet 31-22. Det betyder, at Fredericia er tvunget til at vinde, når holdene mødes igen onsdag, for at tvinge semifinaleduellen ud i en tredje kamp.

Senere søndag mødes GOG og Skjern for første gang i den anden semifinale.

Fredericia gik ind til søndagens kamp som stor underdog, og gæsterne fik da også noget nær den værst tænkelige start. Fem minutter gik der, før Fredericia kom på tavlen. Inden da havde Aalborg lavet fem mål.

Fredericia kom sig dog over mareridtsstarten, og efter et lille kvarter var holdene kun adskilt af et enkelt mål efter et flot comeback af gæsterne. Men så satte Aalborg trumf på igen.

Med fem mål i træk trak Aalborg fra, og ved pausen stod der 16-11.

Turen i omklædningsrummet blev umiddelbart bedst udnyttet af Fredericia. Efter fem minutter af anden halvleg havde gæsterne fået reduceret til 15-17, blandt andet takket være flere mål fra den velspillende cubanske bagspiller Reiner Taboada.

Fredericia kom flere gange på minus to, men tættere på kom gæsterne aldrig. Når det snerpede til, skruede Aalborgs på papiret stærkere mandskab op for niveauet.

Med otte minutter tilbage stod der 29-22 til aalborgenserne. I et forsøg på at ruske op i tingene i slutfasen tog Frederica-træner Gudmundur Gudmundsson en timeout.

Men islændingens dessiner gjorde ingen forskel. Bogstaveligt talt. Fem minutter senere stod der stadig 29-22, og så var spændingen om kampens udfald forsvundet.

Aalborg Håndbold vandt det danske mesterskab tre år i træk fra 2019 til 2021, inden nordjyderne sidste år tabte DM-finalen til GOG.