Aalborg tanker selvtillid med storsejr over Skjern

Aalborg
HTH herreligaen i håndbold Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Aalborg Håndbold bankede søndag Skjern med 32-24 i herreligaen. GOG tabte overraskende til Sønderjyske.

Den seneste måneds tid har ikke været nogen dans på roser for Aalborg Håndbold.

Men måske er storklubben med de mange stjerner på vej mod bedre tider. Søndag fik Mikkel Hansen og co. tanket lidt selvtillid, da det mod Skjern blev til en storsejr på 32-24 i herreligaen.

Sejren er Aalborgs blot anden i de seneste anden i de seneste syv kampe. De øvrige fem kampe er alle endt med nederlag. Tre af dem har været i Champions League.

Med de to point kom Aalborg op på siden af GOG. Fynboerne indkasserede søndag et overraskende nederlag til Sønderjyske, som i egen hal vandt i en regulær målfest.

Kampen endte 42-37. Det var GOG's første nederlag i ligaen siden starten af oktober. Sønderjyske indtager ligaens tiendeplads.

Aalborg og GOG har begge 29 point, men nordjyderne ligger på førstepladsen takket være en bedre indbyrdes statistik.

Aalborg startede godt og fik hurtigt etableret en komfortabel føring mod Skjern. Ved pausen stod der 17-12.

Hvis Skjern havde brugt pausen på at drømme om at lave et comeback, blev det håb hurtigt knust i anden halvleg.

Aalborg fik hurtigt bragt sig foran med ni mål, og så handlede det for Skjern nok bare om at undgå en ydmygelse.

Nordjydernes føring nåede op på 11 mål ved 27-16, inden Skjern fik pyntet lidt på resultatet mod slutningen.

I søndagens sene kamp i herreligaen mødtes Ribe-Esbjerg og Skanderborg Aarhus. Ribe-Esbjerg vandt 29-28 og tog dermed sin første sejr efter fem nederlag i træk.

Skanderborg Aarhus havde vundet fem i træk, men måtte altså se sin gode stime blive stoppet. Østjyderne ligger på sjettepladsen med 18 point, hvilket er to mere, end Ribe-Esbjerg har på ottendepladsen.