Aalborg
Metal Ligaen: Herlev Eagles - Aalborg Pirates Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Sønderjyske fik ørerne i ismaskinen, da Metal Ligaens førerhold gæstede mestrene fra Aalborg Pirates.

Det var ikke til at se, at Sønderjyske ligger foran Aalborg Pirates Metal Ligaens grundspil, da de to hold tørnede sammen i det nordjyske fredag aften.

Fra start til slut var det mesterholdet Aalborg, som dominerede affæren tungt. Det gav Sønderjyske en øretæve på hele 0-7.

Skudstatistikken talte også sit tydelige sprog. Hele 41 gange afsluttede hjemmeholdet mod Sønderjyskes mål, mens gæsterne omvendt kun bød ind med 16 skudforsøg i 60 minutters ensidig ishockey.

Sønderjyderne fastholder ligaføringen, men er kun et enkelt point foran netop Aalborg nu.

Kampen var blot tre minutter gammel, da gæsternes defensiv første gang blev brækket op af et velspillende hjemmehold ved Anders Kochs åbningsmål.

Aalborgs overtag i spillet kunne også aflæses i straffeboksen. Sønderjyderne kom for sent i mange situationer, og det kostede udvisninger.

Aalborg derimod spillede fuldtalligt helt frem til kampens 43. minut, og der var det hele allerede afgjort.

På mindre end fem minutter midtvejs i anden periode smækkede mestrene pucken i Sønderjyskes mål tre gange.

Veteranen Julian Jakobsen stod for det første, Anders Koch noterede sin anden scoring, inden Trevor Gooch stod for 4-0-målet.

De overmatchede gæster halsede fortsat efter, og godt fem minutter før tid scorede Aalborg for anden gang i powerplay, da Oskar Drugge udnyttede Oliver Gatz Nielsens afkøling i straffeboksen.

Ydmygelsen blev total, da Patrick Bjorkstrand og Oliver Anker Christensen satte hver et mål ind inden for de sidste to minutter af sidste periode.

Esbjerg Energy kom tilbage på sejrskurs efter nederlaget i overtid senest mod Aalborg. Vestjyderne vandt på egen is 3-2 over Rødovre Mighty Bulls.

Odense Bulldogs kunne rejse hjem fra besøget hos Frederikshavn White Hawks med en 3-0-sejr, mens Herlev Eagles også fik fuldt udbytte af holdets udekamp mod Rungsted Seier Capital. Her sejrede Herlev med 4-2.