Aalborg vinder slag mellem top og bund i håndboldligaen

Herning
HC Midtjylland møder Aalborg Håndbold i HTH herreligaen lørdag den 11. februar 2023 i Herning. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

HC Midtjylland hang på i 55 minutter mod Aalborg, der endte med at vinde sikkert. GOG sejrede også.

Håndboldherrerne fra Aalborg vandt lørdag med 28-24 over HC Midtjylland i landets bedste række.

Slaget mellem ligaens førerhold og bundhold blev først afgjort i slutfasen, hvor Aalborg viste, hvorfor holdet topper ligaen.

Hjemmeholdet fra HC Midtjylland hang lidt overraskende på langt hen i kampen. Hver gang de nordjyske favoritter fik slået et hul, fik værterne kæmpet sig tilbage og skabt kontakt.

Efter en pauseføring på 16-15 til Aalborg, så det ud til, at gæsterne fik slået et afgørende forspring på fire mål i begyndelsen af anden halvleg.

Norske Sebastian Barthold var sikkerheden selv og scorede tre mål inden for tre minutter, hvilket gav Aalborg en føring på 21-17.

HC Midtjylland fik reduceret til 21-23, og det lykkedes at holde Aalborg-forspringet nede på to mål indtil slutfasen.

I de sidste seks minutter trak nordjyderne dog igen fra, og denne gang var det umuligt for de midtjyske værter at slå tilbage.

Barthold øgede til 28-23, inden Kasper Kvist fik pyntet på resultatet for HC Midtjylland.

Aalborg fører Herre Håndbold Ligaen med 35 point for 20 kampe. Mestrene fra GOG har 33 point på andenpladsen. Fynboerne slog senere på lørdagen TTH Holstebro med 33-25.

HC Midtjylland har blot vundet en enkelt kamp i denne sæson og er sidst med to point.