Afbudsramte Barcelona fortsætter march mod CL-slutspil

FBL-EUR-C1-BARCELONA-SHAKHTAR Foto: Pau Barrena/Ritzau Scanpix

20-årige Fermin Lopez scorede sit første europæiske mål for Barcelona, da holdet slog Shakhtar Donetsk.

FC Barcelona er for første gang i tre sæsoner på vej i Champions Leagues slutspil.

Onsdag slog Xavis afbudsramte tropper således Shakhtar Donetsk 2-1 på hjemmebane i Champions League, hvor holdet har maksimumpoint efter tre kampe og er meget tæt på avancement.

Ferrán Torres og en meget veloplagt Fermin Lopez scorede målene i opgøret, der var Barcelonas sidste inden sæsonens første El Clasico mod Real Madrid på lørdag.

Andreas Christensen fik de sidste otte minutter plus tillægstid.

I perioder var der opløftende takter at spore for Barcelona, ikke mindst set i lyset af fraværene af Robert Lewandowski, Gavi, Pedri, Raphinha med flere, men den sidste halve time var ikke prangende.

Afløserne for de fraværende profiler kreerede et pænt antal chancer, og efter en lille halv time blev ballet åbnet, da Ferrán Torres sparkede en ripost i nettet.

Riposten var blevet fremprovokeret af et forsøg på stolpen af den 20-årige midtbanespiller Fermin Lopez, som lidt efter igen ramte stolpen med et brag.

Men denne gang var det på indersiden helt oppe i hjørnet, hvorfor han blev noteret for sit første europæiske mål for Barcelona.

Shakhtar havde ikke meget at byde ind med, og Barcelona virkede i kontrol, men det ændrede sig efter 62 minutter, da Georgiy Sudakov efter en omstilling reducerede til 1-2.

Nervøsiteten bredte sig tydeligt på et usikkert hjemmehold, der gav flere muligheder væk, ligesom skarpheden var en stor mangelvare i den anden ende, hvor ukrainerne gav masser af plads væk i sin jagt på et point.

Shakhtar Donetsk står noteret for tre point i gruppen. Samme antal har FC Porto, der senere møder bundproppen Antwerp.