Aarhus
Superliga: AGF - AaB Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Med to scoringer var AGF's Patrick Mortensen hård ved Erik Hamrén, der var tilbage i trænersædet hos AaB.

To dage før den jyske klassiker mellem AGF og AaB præsenterede aalborgenserne den tidligere guldtræner Erik Hamrén som ny mand ved roret.

Hans comeback blev imidlertid ødelagt af AGF's Patrick Mortensen, der med to mål på hjemmebane var med til at sænke nordjyderne 3-1 i Superligaens tiende spillerunde på Ceres Park lørdag.

AGF var dominerende i store dele af kampen, og da holdet efter pausen endelig fandt vejen igennem gæsternes forsvar, blev kampen hurtigt afgjort.

Med sejren klatrer AGF op på femtepladsen i tabellen, mens AaB fortsat er under nedrykningsstregen på 11.-pladsen med ni point.

AGF tog styringen i første halvleg, men holdet havde svært ved at finde åbninger i AaB's forsvar.

Det aarhusianske overtag gjorde, at nordjydernes muligheder opstod på kontraangreb, som der dog hverken var fart eller kvalitet nok i til at udnytte, hvorfor der stod 0-0 ved pausen.

AGF kom bedst fra start efter pausen og gjorde det hurtigt til 1-0, da angriberen Patrick Mortensen nemt sparkede bolden i et tomt mål efter 52 minutter.

Hullerne var nemmere at finde for hjemmeholdet i anden halvleg, og Patrick Mortensen udbyggede føringen, da han med hovedet dirigerede bolden i mål til stillingen 2-0 i det 64. minut.

Hjemmeholdets Kevin Yakob spillede en god kamp og scorede sit første superligamål, da midtbanespilleren gjorde det til 3-0 i kampens 72. minut.

Blot tre minutter senere lykkedes det AaB at score, da den netop indskiftede midtbanespiller Jeppe Pedersen scorede til slutresultatet 1-3.

Herfra kunne AGF nemt kontrollere sejren hjem.