Andreas Christensen leverer fin assist i Barcelona-sejr

Barcelona
FBL-ESP-LIGA-BARCELONA-GETAFE Foto: Lluis Gene/Ritzau Scanpix

Den danske landsholdsspiller Andreas Christensen sprudlede i rollen som midtbanespiller i FC Barcelonas sejr.

FC Barcelona snuppede lørdag en overbevisende 4-0-sejr på hjemmebane over Getafe i La Liga.

Andreas Christensen spillede de første 76 minutter på den centrale midtbane, og det gjorde han med pæn succes. Undervejs leverede danskeren tilmed en fornem assist til 2-0-målet.

Med sejren holder Barcelona sig inde i topstriden og er lige nu placeret på andenpladsen i den bedste spanske fodboldrække.

Barcelona har fem point færre end Real Madrid, der topper rækken med en kamp i hånden. Real Madrid tager søndag imod Sevilla.

I lørdagens kamp mod Getafe tog Barcelona taktstokken fra start og kom foran 1-0 efter 20 minutter.

Raphinha blev sendt af sted med en bold i dybden fra Jules Kounde, og den brasilianske kantspiller udnyttede friløberen sikkert.

Barcelona spillede en af sæsonens bedre ligakampe og var stort set i kontrol fra start til slut.

Otte minutter inde i anden halvleg viste Andreas Christensen sine offensive kvaliteter, da han tog et godt løb i dybden og sendte bolden på tværs til en helt fri João Félix, der fordoblede føringen.

Efter en time øgede midtbanespilleren Frenkie de Jong til 3-0 efter en assist fra Raphinha.

Barcelona-træner Xavi Hernandez, der stopper til sommer, skiftede derefter fem af profilerne ud for at spare dem - heriblandt Andreas Christensen.

I tillægstiden cementerede indskiftede Fermin Lopez sejren på 4-0 efter en ripost fra Getafes målmand.

Getafe er trods nederlaget nummer ti i rækken et godt stykke fra bundkampen.