Aral Simsir sparker FCM til tops i Superligaen

Lyngby
Superliga: Lyngby Boldklub - FC Midtjylland Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

FC Midtjylland vandt over Lyngby i fredagens opgør i Superligaen. Aral Simsir blev matchvinder i tillægstiden.

For anden fredag i træk stillede FC Midtjylland op med en del reserver og strøg til tops i Superligaen.

FCM vandt 2-1 ude over Lyngby på et mål syv minutter inde i dommerens tillægstid. FCM-profilen Aral Simsir, der var kampens store oplevelse, scorede det afgørende mål.

Sejren bringer FCM midlertidigt FCM op på førstepladsen med 11 point efter fem kampe. FC København har på andenpladsen et point mindre for en kamp færre.

Med nederlaget er Lyngby stadig uden sejr efter de første fem spillerunder i Superligaen. Blot to point har Lyngby samlet sammen i den nedre halvdel af ligaen.

FCM stillede blandt andre op uden anfører Mads Bech Sørensen og formstærke Oliver Sørensen fra start.

Alligevel fik midtjyderne den bedste start på kampen, hvor udeholdet brændte flere store chancer.

Efter fem minutter brændte FCM-angriberen Ola Brynhildsen blandt andet en stor chance, da han blev sat perfekt op af Aral Simsir. Men nordmanden blæste bolden langt forbi mål.

Kort efter fremtvang FCM-angriberen Franculino en redning af Lyngby-keeper Jannich Storch.

Efter 20 minutter udgik FCM-backen Christian Sørensen med en skadet skulder efter en hård luftduel med Tobias Storm.

Lyngbys Sævar Magnusson ramte overliggeren kort før pausen på et indlæg, der snittede en FCM-spiller på vejen.

FCM-træner Thomas Thomasberg skiftede Mads Bech Sørensen og Oliver Sørensen ind efter en times spil, og det gav bonus kort efter.

Tre minutter senere scorede Franculino til 1-0 efter et hjørnespark, som Adam Gabriel dirigerede videre til den midtjyske målscorer.

Lyngby kom bedre med i kampen i jagten på en udligning, og Jonathan Amon kom alene igennem, men ramte sidenettet.

Efter 73 minutter fik Lyngby udlignet til 1-1 ved midtbanespilleren Lauge Sandgrav, da han dirigerede bolden i nettet fra tæt hold.

Men det skulle vise sig ikke at være nok til point, da Simsir løb ned og med et smukt langskud fandt vej til nettet og alle tre point.