Arsenal buldrer videre med underholdende sejr over Liverpool

London
Premier League - Arsenal v Liverpool Foto: Peter Cziborra/Ritzau Scanpix

Liverpool udlignede to gange, men tabte alligevel, da Arsenal holdt sig på førstepladsen med en 3-2-sejr.

Arsenal bliver ved med at vise gode takter i denne sæson. Søndag tog London-holdet en sejr på 3-2, da Liverpool besøgte det nordlige London.

Liverpool fik udlignet to gange undervejs efter at have været bagud både 0-1 og 1-2. Men selv om Jürgen Klopps mandskab forsøgte at hænge på Arsenal, endte det med et nederlag på 2-3.

Bukayo Saka blev matchvinder for Arsenal med sit mål på straffespark cirka 20 minutter før tid. Den unge englænder scorede også til 2-1.

Dermed er Arsenal oppe på otte sejre i ni kampe i Premier League, og hovedstadsklubben holder på førstepladsen fortsat Manchester Citys frygtindgydende målmaskine bag sig. Dog kun med et enkelt point.

Man skal derimod stadig uvant langt ned i tabellen for at finde Liverpool. Holdet er placeret på tiendepladsen med blot ti point på kontoen efter otte kampe.

Allerede efter 58 sekunder kunne jublen bryde ud på Emirates Stadium søndag. Efter en bolderobring langt nede på egen banehalvdel fik hjemmeholdet effektivt spillet sig ned i den anden ende.

Med en flot stikning fandt Martin Ødegaard en fremadstormende Gabriel Martinelli i feltet, og brasilianeren svigtede ikke. 1-0 til Arsenal, inden Liverpool-spillerne overhovedet havde nået at få pulsen op.

Efter den eksplosive start blev kampen mere jævnbyrdig. Liverpool fik dog så småt lidt tur i den, og efter lidt over en halv times spil blev der udlignet. Tæt inde foran mål prikkede Darwin Nunez en tværaflevering ind.

Arsenal endte dog alligevel med at kunne gå i omklædningsrummet med en føring. Fem minutter inde i tillægstiden slog hjemmeholdet til på en omstilling, som Bukayo Saka afsluttede ved at score.

Føringen holdt kun i omkring syv minutter. Anden halvleg var således ikke ret gammel, da Roberto Firmino med en flot afslutning fik udlignet igen.

Men det var altså ikke slut med Arsenal-føringer. Hjemmeholdet lagde på ny pres på Liverpool, og med cirka 20 minutter tilbage var der afkast.

Gabriel Jesus blev nedlagt i feltet, og så var der straffespark. Det sparkede Bukayo Saka ind. Denne gang kunne Liverpool ikke komme tilbage.