Arsenal-reserver tryner norsk mesterhold i Europa League

FBL-EUR-C3-ARSENAL-BODOE/GLIMT Foto: Daniel Leal/Ritzau Scanpix

Albert Grønbæk var indskifter, da Bodø/Glimt tabte 0-3 hos Arsenal. Filip Jörgensen sejrede med Villarreal.

Mikel Arteta gav en stribe reserver chancen, men Arsenal slog torsdag alligevel det norske mesterhold Bodø/Glimt med 3-0 i Europa League.

Angriberen Eddie Nketiah, forsvarsspilleren Rob Holding og midtbanespilleren Fabio Vieira kom på tavlen i sejren, der kunne være blevet større.

Danske Albert Grønbæk fik de sidste 17 minutter for Bodø/Glimt, mens landsmanden Japhet Sery Larsen blev på bænken.

Arsenal lægger sig med sejren i spidsen for gruppe A med seks point.

Bodø/Glimt og PSV har fire point på de følgende pladser, men PSV og Arsenal har et udsat opgør mod hinanden til gode. PSV bankede torsdag pointløse FC Zürich 5-1 på udebane.

På Emirates Stadium bragte Arsenal sig foran 1-0 efter 23 minutter, da venstre wingback Kieran Tierney kanonerede bolden på stolpen, og Eddie Nketiah årvågent satte foden på den hårde returbold.

Fem minutter senere fik udeholdet ikke clearet bolden efter et hjørnespark, og en yderst velspillende Fabio Vieira smed bolden ind i hovedet på Rob Holding, der pandede Arsenal på 2-0.

Veloplagte Arsenal tilspillede sig chancer til flere mål og skiftede også flere profiler ind undervejs, men først fem minutter før tid kom det tredje mål.

Gabriel Jesus driblede forbi flere nordmænd og serverede bolden for fødderne af Vieira, der kronede en god kamp med en træffer.

I Conference League blev U21-landsholdskeeperen Filip Jörgensen noteret for sit første clean sheet for Villarreals førstehold i optræden nummer fire.

Hjemme mod Austria Wien sørgede 20-årige Jörgensen for et nul i den ene ende, mens der var anderledes travlt i den anden ende.

35-årige Jose Luis Morales kom ind i pausen og scorede hattrick i en 5-0-sejr, der betyder, at Villarreal topper gruppen med ni point efter tre kampe.