Arsenal-stjerne stråler i engelsk fodboldopvisning

Manchester
UEFA Euro 2024 Qualifier - Group C - England v North Macedonia Foto: Jason Cairnduff/Ritzau Scanpix

Bukayo Saka scorede tre gange, da England gennempryglede Nordmakedonien i EM-kvalifikationen.

England er fuldstændig suveræn i EM-kvalifikationsgruppe C og på direkte kurs mod næste sommers slutrunde i Tyskland.

Det understregede Gareth Southgates tropper igen mandag aften, da man bøllebankede Nordmakedonien med 7-0 i Manchester.

På et velsmurt engelsk hold trådte Arsenals Bukayo Saka frem som den store individualist med tre fornemme scoringer og flere spektakulære detaljer.

Det var dog Harry Kane, der åbnede scoringen efter en halv time, men derefter overtog Saka showet.

Syv minutter før pausen hakkede han tørt bolden op i nærmede målhjørne til 2-0, inden Marcus Rashford sørgede for en tremålsføring ved halvtid.

Saka lavede kampens flotteste mål lige efter sidebyttet med endnu et kanondrøn fra kanten af feltet. Og den 21-årige kantspiller gjorde det også til 5-0 et par minutter senere.

Nordmakedonerne gjorde det egentlig fornuftigt i kampens første tredjedel. Men da først England kom foran, faldt gæsternes forsvarsvilje sammen.

Efter en god time øgede Kalvin Phillips til 6-0 med et lidt tilfældigt mål, inden Harry Kane fra straffesparkspletten afsluttede den nordmakedonske afstraffelse.

England har maksimumpoint efter fire kampe og en målscore på 15-1. Det ligner kun et spørgsmål, hvem der skal snuppe den anden EM-billet, der er på højkant i gruppen.

Lige nu indtager Ukraine andenpladsen med seks point for tre kampe efter en spinkel 1-0-sejr over Malta tidligere mandag.

De regerende europamestre fra Italien bliver dog formentlig en hård konkurrent til ukrainerne. På grund af Nations League-forpligtelser har Italien kun spillet to kampe, som til sammen har givet tre point.