Arsenal taber på Emirates og misser førstepladsen

London
Premier League - Arsenal v West Ham United Foto: Peter Cziborra/Ritzau Scanpix

Trods overtal i store chancer tabte Arsenal på hjemmebane til West Ham. Dermed beholder Liverpool førsteplads.

Arsenal kunne sent torsdag tage førstepladsen tilbage i Premier League, men med et nederlag hjemme på 0-2 til West Ham bliver Arsenal på andenpladsen.

Liverpool er efter 19 runder - nøjagtigt halvdelen - førerhold med 42 point foran Arsenal med 40.

Arsenal havde ellers chancer nok til at vinde, men West Ham var skarpest på Emirates Stadium.

Hjemmeholdet havde domineret klart i det første kvarter, da West Ham slog til på første mulighed.

Arsenal så skidt ud i egen forsvarszone, og Tomás Soucek kunne score, efter at topscorer Jarrod Bowen lige netop havde formået at holden bolden inde på banen.

I hvert fald officielt. Længe tjekkede VAR-dommerne, om bolden havde været bag baglinjen, men Bowen havde benet i vejen for det, der meget vel kunne have givet beviset på, at bolden var ude. Og målet fik lov at stå.

Til gengæld var der ingen diskussion om målet til 2-0 ti minutter efter pausen. James Ward-Prowse serverede et hjørnespark, som græske Konstantinos Mavropanos headede ind via undersiden af overliggeren.

I den anden ende formøblede Arsenal flere store chancer, og det var forbløffende, at holdet ikke kom på tavlen.

I sidste minut kunne West Ham endda have scoret til 3-0, efter at Declan Rice begik et klodset straffespark. Men Saïd Benrahma misbrugte fra 11 meter i kampens sidste angreb.

Det kunne næppe ødelægge humøret hos David Moyes, der for første gang i 23 forsøg førte et hold til sejr ude mod Arsenal.

Trods resultatet har Arsenal stadig chancen for at springe ind i det nye år som førerhold.

Det sker med en sejr 31. december over Fulham. Liverpool kan nemlig først svare igen 1. januar i mødet med Newcastle.