Sport - Ritzau

ATP og WTA vil komme sene kampe til livs med nye regler

ATP og WTA vil komme sene kampe til livs med nye regler

ATP og WTA vil komme sene kampe til livs med nye regler

Ritzau
New York
Zuletzt aktualisiert um:
TENNIS-US-OPEN-2022 Foto: Corey Sipkin/Ritzau Scanpix

Spillernes klager over kampe til langt ud på natten har fået de to store tennistours til at lave regler.

En del af tennissportens største navne har de seneste år brokket sig over de sene tidspunkter, spillerne ind imellem spiller på til turneringer.

Flere gange har man set kampe, som først klokken tre eller sågar fire om natten lokal tid er blevet færdige med mentalt og fysisk udkørte spillere til følge.

Det har ATP Tour og WTA Tour, de største tennistours for henholdsvis herrer og damer, nu forsøgt at imødegå ved at lave et regelsæt for kampafvikling.

- Det er uomtvisteligt, at vi må udvikle og tilpasse os til kravene i nutidens tennis, især når det gælder spillernes helbred og fansenes oplevelser, siger Andrea Gaudenzi, formand for ATP Tour.

Regelsættet, som skal forhindre for mange sene kampe, og som alle turneringsarrangører skal efterleve, rummer flere aspekter.

For det første må der maksimalt afvikles fem kampe på samme bane per dag til en turnering, når dagsprogrammet starter klokken 11 - tre kampe om dagen og to om aftenen.

Derudover må ingen kampe sættes i gang efter klokken 23 på aftenprogrammet, medmindre der er helt særlige omstændigheder. Hvis en planlagt kamp ikke kan sættes i gang 22.30, flyttes den til en anden bane.

Og sidst, men ikke mindst, må aftenprogrammet ikke starte senere end 19.30. Anbefalingen går endda på, at det indledes 18.30.

I 2022-udgaven af grand slam-turneringen US Open slog Carlos Alcaraz i kvartfinalen Jannik Sinner i en kamp, der varede indtil klokken 02.50 om natten.

Ved Australian Open sidste år spillede Andy Murray mod Thanasi Kokkinakis frem til klokken 04.05 og kaldte det efterfølgende "en farce".

Det nye regelsæt træder i kraft i denne måned.

/ritzau/

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Poul Harald Holm, Mirjam Fibiger Olesen, Ester Esmarch, Henrik Lydeking
„Kristendemokraterne: Tør i lytte til os lokale omkring grænsekontrollen?“