Bayern München marcherer videre mod Christensen og Hertha

Hertha BSC vs Bayern Munich Foto: Filip Singer/Ritzau Scanpix

Der var masser af danskere i aktion i Bundesligaen lørdag, men resultaterne var blandet.

Danske Oliver Christensen havde som ventet en hektisk eftermiddag, da Hertha Berlin tabte 2-3 til Bayern München.

Den tidligere OB-profil, der har erobret en stamplads i denne sæson, kunne dog ikke gøre meget med udeholdets tre scoringer, der blev sat ind af stortalentet Jamal Musiala og den brandvarme angriber Eric Maxim Choupo-Moting.

Med sejren suser Bayern, der har vundet sine seneste otte kampe, forbi Union Berlin og indtager førstepladsen i Bundesligaen. Union Berlin møder uden skadede Frederik Rønnow søndag Bayer Leverkusen.

Hertha er efter nederlaget nummer 14.

Al underholdningen i opgøret kom i første halvleg, og ballet blev åbnet allerede efter 12 minutter, da midtbanespilleren Jamal Musiala sikkert sparkede bolden forbi Christensen efter Sadio Manés oplæg.

Herefter var der målpause frem til det 37. minut, hvor det til gengæld eksploderede.

To gange inden for to minutter kastede Eric Maxim Choupo-Moting sig ned og prikkede en bold forbi Christensen.

Første gang gik den gennem danskerens ben, og anden gang ramte camerouneren heldigt bolden med skinnebenet, så den snød danskeren. Choupo-Moting har nu scoret ni mål i sine seneste syv kampe for Bayern.

Hertha Berlin fik to gange inden pausen passeret tilbagevendte Manuel Neuer efter et flot drøn af belgiske Dodi Lukebakio og et straffespark fra David Selke.

Men efter pausen formåede gæsterne ikke at true et solidt Bayern-hold, der omvendt heller ikke skabte meget. Først i overtiden blev det lidt farligt, men uden resultat.

I Dortmund skrev den 17 år og 350 dage gamle angriber Youssoufa Moukoko historie, da han med det første af sine to scoringer blev den yngste spiller til at runde ti mål i Bundesligaen.

Dortmund spillede sig med en 3-0-sejr over bundholdet Bochum op på en foreløbig tredjeplads, inden resten af runden bliver færdigspillet.

I Dortmunds slipstrøm ligger blandt andre Jesper Lindstrøm og Eintracht Frankfurt, som lørdag slog Augsburg 2-1 på udebane.

Lindstrøm spillede 64 minutter og var ikke involveret i mål, mens Mads Valentin fik hele kampen for hjemmeholdet.

Også RB Leipzig holder sig godt til i subtoppen efter en 3-1-sejr hos Hoffenheim lørdag. Jacob Bruun Larsen og Robert Skov spillede begge de første 67 minutter for hjemmeholdet, mens Yussuf Poulsen fik de sidste to minutter og overtiden for udeholdet.

Endeligt gik Marcus Ingvartsen for første gang i seks kampe fra banen uden at have scoret, da Bo Svenssons Mainz hjemme tabte midteropgøret mod Wolfsburg med 0-3. Jonas Wind fik de sidste 25 minutter for Wolfsburg.