Bayern tager vigtig sejr over Jess Thorups Augsburg

Augsburg
FC Augsburg - Bayern Munich Foto: Sven Hoppe/Ritzau Scanpix

Bayern München sejrede og halede i toppen ind på Bayer Leverkusen, der satte point til på trods af chancehav.

Augsburg var spillemæssigt rigtig godt med i store perioder af opgøret mod Bayern München, men personlige fejl blev dyre i 2-3-nederlaget til den sydtyske storklub.

Med sejren holder Bayern snor i Bayer Leverkusen i toppen, hvor der er to point, der skiller de to hold ad.

Leverkusen havde senere lørdag mulighed for at bringe forspringet tilbage på fire point, men misbrugte chancer endte med at koste.

Topholdet dominerede fuldstændig Borussia Mönchengladbach på hjemmebane, men manglende effektivitet blev dyrt for Leverkusen, der brændte store chancer på stribe i opgøret, der endte 0-0.

I Augsburg sad Bayern på tingene i første halvleg, hvor hjemmeholdet flere gange holdt åbent hus i de bageste rækker.

Efter lidt mere end 20 minutter kom gæsterne i front, da Aleksandar Pavlovic efter et hjørnespark sparkede en løs bold i netmaskerne til 1-0.

Danske Jess Thorup var på trænerbænken vidne til et Bayern-mandskab, der ikke var sprudlende, men kynisk straffede hjemmeholdets fejl.

I første halvlegs tillægstid blev Bayerns føring fordoblet, da venstreback Alphonso Davies fik lidt for meget plads foran hjemmeholdets felt og sparkede bolden sikkert i kassen.

I anden halvleg kom Augsburg spillemæssigt langt bedre med.

Efter få minutter headede angriber Ermedin Demirovic lidt tiltrængt energi ind i hjemmeholdet med en reducering til 1-2.

Spændingen var dog kortvarig. Fem minutter senere viste Augsburg på ny tvivlsomt forsvarsspil, hvilket Harry Kane udnyttede med sit 23. ligamål i sæsonen.

Det ændrede dog ikke på, at Augsburg i store perioder spillede lige op med gæsterne og mere til i anden halvleg.

Slutminutterne bød på dramatik, da Manuel Neuer først pillede et straffespark, han selv havde begået, inden holdkammerat Thomas Müller igen gav hjemmeholdet muligheden fra straffesparkspletten.

Denne gang udnyttede Ermedin Demirovic chancen og reducerede til 2-3. Efterfølgende var hjemmeholdet dog ikke i stand til at lægge det nødvendige tryk, der kunne forløses til den pointgivende udligning.