Belgier er hurtigst på kort åbningsenkeltstart i Schweiz

Vaduz
CYCLING-FRA-TDF2023-STAGE16 Foto: Thomas Samson/Ritzau Scanpix

Schweiz Rundt åbnede søndag med en kort enkeltstart, hvor Yves Lampaert (Quick-Step) var den hurtigste rytter.

Belgiske Yves Lampaert (Quick-Step) var hurtigste mand, da cykelløbet Schweiz Rundt søndag åbnede med en kort enkeltstart på 4,8 kilometer.

5 minutter og 5 sekunder var Lampaert om at tilbagelægge enkeltstarten, og det var tre sekunder hurtigere end Stefan Bissegger (EF) på andenpladsen, mens Ethan Hayter (Ineos) blev nummer tre.

Sejren er den første til belgieren, siden han i 2022 vandt 1. etape af Tour de France, der var åbningsenkeltstarten i København.

De fleste af favoritterne startede som nogle af de første, da regnen i løbet af eftermiddagen truede på den teknisk svære ruter, der bød på mange sving undervejs.

Søren Kragh Andersen (Alpecin) blev bedste dansker på en tiendeplads. Han sluttede ti sekunder efter Lampaert.

Løbets forsvarende vinder, danske Mattias Skjelmose (Lidl-Trek), var en af dem, der kørte i tørvejr, og danskeren sluttede på en 12.-plads 11 sekunder efter Lampaert.

Blandt konkurrenterne i klassementet var det kun Joao Almeida (UAE) og Wilco Kelderman (Visma), der sluttede bedre end danskeren.

Almeida kørte fem sekunder hurtigere end Skjelmose, mens Kelderman blot var ét sekund hurtigere.

Schweiz Rundt består af otte etaper og slutter med en bjergenkeltstart 16. juni. Særligt de sidste fem etaper byder på bjergrige etapeprofiler og mange højdemeter for feltet.