Brandvarm angriber sørger for kneben sejr til OB

Odense
NordicBet Liga: HB Køge - OB Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Hillerød var ikke i stand til at udnytte et rødt kort til OB, som vandt lørdagens kamp i 1. division med 1-0.

OB ser ud til at have rystet diverse komplekser af sig efter den forgangne sæson, der bød på nedrykning fra Superligaen og store problemer med at vinde på hjemmebane.

Nede i den næstbedste danske fodboldrække går det noget bedre for fynboerne, der vandt for fjerde gang ud af fire mulige.

Lørdag blev det tilmed til den anden hjemmebanesejr i træk, da Hillerød blev sendt hjem med et knebent 0-1-nederlag i bagagen.

Den enlige scoring blev næsten som en selvfølge sat ind af ligatopscorer Luca Kjerrumgaard i anden halvleg.

Men inden da var Hillerød godt med i kampen, og med lidt mere dygtighed og held kunne udeholdet til slut have udnyttet et rødt kort til OB.

I første halvleg var kampen ret jævnbyrdig, men det var OB, der havde de største chancer.

OB var tæt på at score efter lidt under et kvarter, da angriberen Markus Jensen hamrede bolden på overliggeren efter et hjørnespark.

Kort efter forsøgte OB-backen Leeroy Owusu sig med et langskud, men det havde Hillerød-keeper Adrian Kappenberger ingen problemer med at parere.

Hillerød havde også sporadiske muligheder, men der blev ikke scoret før pausen.

Den brandvarme OB-angriber Luca Kjerrumgaard sørgede for 1-0-målet efter 64 minutter.

Ligatopscoreren steg til vejrs ved forreste stolpe og headede bolden i nettet efter et hjørnespark. Det var Kjerrumgaards femte mål i de fire første ligakampe.

Godt et kvarter før tid gjorde OB det vanskeligere for sig selv, da hjemmeholdet blev reduceret til ti spillere.

OB-stopperen James Gomez tog et for langt træk med bolden og kom efterfølgende for sent i en tackling og modtog sit andet gule kort.

Det var lidt på samme måde, da Gomez modtog sit første gule kort i første halvleg. Her havde gambieren også en skidt boldberøring, hvor han efterfølgende hev en spiller i trøjen for at undgå et kontraangreb.

Udvisningen kom dog ikke til at betyde det helt store, da det endte med en smal sejr til OB.

Der blev lørdag spillet yderligere to kampe i den næstbedste række. Her vandt Hobro med 2-0 ude over FC Roskilde, mens Vendsyssel FF sejrede 2-1 hjemme over Kolding IF.

Vendsyssel er nummer to i rækken med ni point.