Brentford overvinder Kane-drøn og triumferer mod Spurs

London
Premier League - Tottenham Hotspur v Brentford Foto: Peter Cziborra/Ritzau Scanpix

Efter to scoringer af Bryan Mbeumo vendte Brentford 0-1 til en 3-1-sejr på Tottenham Hotspur Stadium.

Brentford var nede i sækken, men slog på en fremragende anden halvleg lørdag London-rivalen Tottenham 3-1 på udebane efter to scoringer af Bryan Mbeumo og et af Yoane Wissa.

Brentford holdt med sejren live i en meget spinkel chance for en europæisk billet. Tottenham og Brentford har henholdsvis 57 og 56 point i et meget tæt felt omkring 6.- 9.-pladsen.

Mathias Jensen var eneste dansker i startopstillingerne, men i pausen smed Thomas Frank også Mikkel Damsgaard i aktion til fordel for den tidligere FC Midtjylland-profil Frank Onyeka, og han fik sat et godt aftryk.

Også Mathias "Zanka" Jørgensen og Mads Roerslev kom i aktion i en kamp, hvor Tottenham var helt uden Pierre-Emile Højbjerg for kun anden gang i Premier League i denne sæson.

Tottenham var klart dominerende i første halvleg, hvor Brentford i kamp ét efter topscorer Ivan Toneys otte måneder lange karantæne for overtrædelser af det engelske forbunds bettingregler kun i glimt truede hjemmeholdet i omstillingsspillet.

Allerede efter otte minutter strålede Harry Kane. Svenske Dejan Kulusevski trillede bolden en meters penge, og den engelske stjerneangriber bragede fra godt 25 meter bolden op i hjørnet uden chance for Brentford-keeper David Raya.

Målet var Kanes 28 i Premier League i denne sæson, og han er dermed med stor afstand toer på topscorerlisten efter Manchester Citys målmaskine, der har lavet 36 mål.

Tottenham havde en lille håndfuld muligheder for at øge til 2-0 inden pausen, men Brentford-defensiven kæmpede bravt, og Raya tog sig af forsøgene inden for rammen.

Bedømt alene på de første 50 minutter var det med andre ord mod spil og chancer, da Damsgaard satte Yoane Wissa i scene omkring feltkanten. Wissa spillede bolden videre til Bryan Mbeumo, som fladt fandt en vej forbi Fraser Forster.

12 minutter senere var Damsgaard med til at erobre bolden på midten af banen og sætte backen Aaron Hickey i scene på højrekanten. Skotten fandt med en syleskarp pasning Mbeumo i dybden, og fra en spids vinkel lynede camerouneren for anden gang.

En bolderobring højt i banen førte til Wissas 3-1-træffer assisteret af Mbeumo i slutfasen, hvor Tottenham havde skuffende lidt at byde ind med.

David Raya lavede i overtiden en stor dobbeltredning og kronede på den måde en suveræn halvleg af Thomas Franks tropper.