Brøndby kommer ned på jorden med nederlag i rivalopgør

Hjørring
Gjensidige Kvindeliga: HB Køge - Brøndby IF Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Fortuna Hjørring var et nøk stærkere end Brøndby, som mistede sin førsteplads efter nederlag i Nordjylland.

Brøndby tog tidligere på ugen en stor skalp, da klubben slog de tredobbelte danmarksmestre fra HB Køge og spillede sig til tops i Gjensidige Kvindeligaen.

Søndag kom de blågule ned på jorden igen.

På udebane mod sin gamle rival Fortuna Hjørring tabte Brøndby med 1-2 og mistede derfor også et skridt i topkampen.

FC Nordsjælland, som lørdag slog AaB 3-0, er på førstepladsen.

HB Køge spillede sig med en sejr på 2-0 over Kolding IF søndag op på siden af nordsjællænderne og skubbede dermed Brøndby ned som nummer tre.

I søndagens opgør i Nordjylland bragte Fortuna Hjørring sig i front efter knap et kvarter, da Joy Omewa strøg udenom Julie Tavlo i højre side af banen.

Angriberen fik nærmest frit løb mod Brøndby-målet og omsatte muligheden til mål.

Julie Tavlo gjorde selv skaden god igen, da hun godt ti minutter senere headede et indlæg i nettet til 1-1.

Men inden første halvleg var slut, scorede Fortuna Hjørring det, der endte med at blive det afgørende mål.

Renee Guion var fuldstændig umarkeret i feltet og headede uden pres bolden i mål til 2-1.