Brøndby overvinder AaB-comeback med sejr i tillægstiden

Brøndby
Superligakampen mellem Brøndby og Aab på Brøndby Stadion Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Brøndby var tæt på at smide en sikker sejr mod AaB, men de blågule slog til i tillægstiden og vandt 3-2.

Brøndby havde søndag aften kurs mod en sikker sejr, da holdet efter 12 minutter var foran 2-0 hjemme mod AaB i Superligaen.

AaB fik dog spillet sig tilbage i opgøret og lavede et flot comeback, men Brøndby slog tilbage og scorede et sent sejrsmål til 3-2 dybt inde i tillægstiden.

Med sejren nærmer Brøndby sig top-6 i Superligaen, klubben er nu på 20 point i 15 kampe, mens AaB fortsat er næstsidst med 14 point.

Brøndby var her, der og alle vegne fra kampens indledning. Hjemmeholdet sad på alle dueller, derfor kunne de blågule bringe sig foran 2-0 efter bare 12 minutter.

AaB havde svært ved at spille sig ud af Brøndbys høje pres. Derfor foregik meget af spillet på nordjydernes banehalvdel.

AaB kom bedre med, som kampen skred frem. Gæsterne fik rykket spillet længere frem, og det lykkedes at komme frem til muligheder efter gennembrud over kanterne.

Brøndby angreb fra kampens start og skulle bare bruge to minutter på at få de fremmødte hjemmefans til at bryde ud i jubel.

Daniel Wass sendte et hjørnespark ind i panden på højrebacken Jens Martin Gammelby, som helt fri kunne styre bolden i mål til 1-0.

Efter 12 minutter fordoblede midtbanespilleren Anis Ben Slimane, da han blev sendt alene i dybden og sparkede bolden i mål via fjerneste stolpe.

Efter 39 minutter var AaB tæt på, da Gammelby lavede en stor fejl i Brøndby-feltet, men kynismen manglede for nordjyderne.

Lige før pausen slog AaB til, da Younes Bakiz fandt god plads venstre side. Bakiz driblede ind i banen og sendte bolden over i det lange hjørne til 1-2.

Fem minutter inde i anden halvleg viste AaB igen tænder, da backen Andreas Poulsen sendte sin afslutning på overliggeren.

Efter 64 minutter blev Bakiz sendt i dybden, og han kunne i to forsøg sende bolden i mål til 2-2.

Det lignede en pointdeling, men i tillægstiden scorede Brøndbys indskiftede Oscar Schwartau efter et langt indkast. Afslutningen blev den sidste i kampen.