Bundhold spænder ben for guldjagtende Dortmund

Bochum

Førerholdet måtte nøjes med et point mod Bochum og gav dermed Bayern München en gave i guldstriden.

Dortmund har inviteret Bayern München tilbage i guldkampen i Bundesligaen med et overraskende pointtab mod nedrykningstruede Bochum.

1-1 endte kampen mellem to klubber, der kun ligger 20 kilometer fra hinanden, men befinder sig i hver sin ende af tabellen.

Bochums målmand Manuel Riemann sørgede med adskillige redninger i slutfasen for, at Dortmund led et pointtab, der kan blive meget kostbart.

Da Riemann blev passeret i sidste minut, var målscoreren, Mats Hummels, lige akkurat kommet ind i en offsideposition, og træfferen blev annulleret.

Det skabte jubel hos hjemmepublikum, som allerede efter seks minutter havde været oppe af sæderne første gang. Bochums 37-årige anfører Anthony Losilla bragte sit hold i front ved at hamre bolden op i målhjørnet fra kanten af feltet.

Det var den værst tænkelige start for Dortmund, der indledte kampen med to points forspring til Bayern München.

Allerede minuttet efter var guldbejleren dog tilbage på omgangshøjde.

Et fladt indlæg fra Donyell Malen blev snittet videre af Sebastien Haller. Ved bagstolpen lurede formstærke Karim Adeyemi, der let kunne udligne.

Som ventet havde gæsterne herefter et lille spillemæssigt overtag, men Bochum strittede imod. Ethvert point kan være guld værd for holdet, der befinder sig lige over nedrykningsstregen.

Dortmund var ved at løbe tør for idéer, da træner Edin Terzic 17 minutter før tid sendte Marco Reus og Youssoufa Moukoko på banen. Sidstnævnte tvang omgående Riemann til en stor redning, og keeperen var på plads igen kort efter, da Jude Bellingham forsøgte sig fra kanten af feltet.

Angrebsbølgerne blev mere og mere desperate, men det skulle ikke lykkes. Et hovedstød af Bellingham forbi mål dybt inde i overtiden blev sidste forgæves forsøg.

Bayern München kan søndag generobre førstepladsen med en sejr over bundproppen Hertha Berlin. Efter denne weekend resterer der fire runder af turneringen.