Canadisk debutant skaffer HB Køges mestre smal sejr

Thisted
Gjensidige Kvindeliga: HB Køge - Brøndby IF Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Samantha Chang blev matchvinder, da Kim Daugaard debuterede som HB Køge-træner med en 1-0-sejr.

Cheftræneren er ny, og på banen er der masser af nye folk, men lørdag var resultatet som det plejer.

HB Køges danske mestre åbnede således sin sæson med en 1-0-sejr hos Thy-Thisted Q.

Samantha Chang, der var en af flere debutanter, blev matchvinder med lidt af et kludemål i starten af anden halvleg og gav dermed Kim Daugaard tre point i den tidligere Brøndby-profils første officielle kamp i spidsen for holdet.

HB Køge har haft flotte resultater i opstarten og var også det bedste hold lørdag, men det var alligevel tæt på en stor overraskelse.

Samantha Chang åbnede ballet efter 49 minutter, da hun var sidste kvinde på bolden efter et indlæg fra venstre og klumpspil tæt under mål.

Siden fik Cecilie Fløe en gigantisk chance for at øge til 2-0, men angriberen sparkede fra kort afstand bolden over mål.

Herefter kæmpede Thy-Thisted sig godt ind i kampen, og det blev en nervøs slutfase for favoritten fra Sjælland.

Hjemmeholdet kreerede flere farlige situationer, og kun en god redning fra den 18-årige landsholdsbobler Albert Vingum forhindrede en udligning.

Lørdag bød også på et opgør mellem to af de forventede udfordrere til HB Køge, og her var FC Nordsjælland skarpest på Farum Park mod Fortuna Hjørring.

Kun 18-årige Emilia Asgeirsdottir åbnede ballet med god hjælp fra Fortunas keeper, og kort før tid øgede ligeledes 18-årige Clara la Cour til slutresultatet 2-0 mod sidste sæsons bronzevinder.