Canadisk skiløber skaber sensation med kneben triumf

Courchevel
SKI-ALPINE-WORLD-2023-MEN-SUPER-G Foto: Francois-Xavier Marit/Ritzau Scanpix

James Crawford vandt meget overraskende VM-guld i super-G ved at slå nordmand med 0,01 sekund.

Canada kom på tavlen med en guldmedalje, da herrernes super-G-konkurrence torsdag blev afviklet ved ski-VM i franske Courchevel.

James Crawford distancerede samtlige favoritter og vandt meget overraskende.

Bookmakere betalte inden løbet pengene mere end 40 gange igen for en sejr til Crawford.

Han vandt da også med mindst mulige margen, da norske Aleksander Aamodt Kilde, der var blandt de største favoritter, kun var 0,01 sekund langsommere.

Den lokale, franske helt Alexis Pinturault var 0,26 sekunder efter og fik bronze. Han vandt guld i den kombinerede konkurrence tirsdag.

Den 25-årige Crawford er i gang med sin syvende sæson og har aldrig vundet et World Cup-løb. I 2022 hentede han to andenpladser i henholdsvis super-G og styrtløb.

Ved vinter-OL sidste år kom han også på medaljeskamlen med en tredjeplads i den kombinerede konkurrence.

Danske Christian Borgnæs kunne ikke leve op til tirsdagens 12.-plads i kombinationskonkurrencen. Han sluttede som nummer 39 ud af de 46, der gennemførte.