City overmander Newcastle og haler ind på Arsenal

Manchester
FBL-ENG-PR-MAND CITY-NEWCASTLE Foto: Paul Ellis/Ritzau Scanpix

Manchester City haler ind på Arsenal i Premier League, efter at City lørdag vandt 2-0 hjemme over Newcastle.

Manchester City holder trit med Arsenal i toppen af Premier League.

Lørdag vandt de lyseblå fra Manchester 2-0 hjemme over Newcastle og har - i hvert fald for en stund - kun to point op til førstepladsen.

City har 58 point, mens Arsenal med en kamp færre har 60 point. Sidstnævnte spiller senere lørdag mod Bournemouth på hjemmebane.

Phil Foden og Bernardo Silva afgjorde kampen med en scoring hver.

Newcastle drillede ellers City-forsvaret flere gange i løbet af kampen og havde store muligheder, men hjemmeholdets effektivitet foran mål blev afgørende for resultatet.

Med nederlaget forbliver Newcastle på femtepladsen med 41 point. Holdet har ikke vundet i de seneste fem kampe i Premier League.

City satte sig på kampen fra begyndelsen, og efter et kvarters spil bragte hjemmeholdet sig foran.

Foden modtog bolden i højre side af banen, driblede langt ind i feltet og fik bolden i mål via en afretning.

Stjernefrøet har nu scoret fire mål i de seneste tre kampe i alle turneringer.

Topscorer Erling Haaland havde muligheden for at fordoble føringen inden pausen, men nordmandens hovedstød fløj snævert forbi højre opstander.

Efter pausen kom Newcastle bedre med i kampen og begyndte at dufte blod.

Udeholdets spillere var dog ineffektive foran mål, og holdet endte i stedet med at komme yderligere bagud midtvejs i anden halvleg.

Eminent samspil mellem Erling Haaland og Bernardo Silva førte til, at sidstnævnte med en klog afslutning udspillede Nick Pope i Newcastle-målet.

Mod slutningen havde City fuld kontrol over kampen og cruisede sejren hjem.